Beograd

[ Izvor: RTS ]

16. 04. 2024. 09:04 1

U Beogradu oboren temperaturni rekord od pre 107 godina

U Beogradu je u ponedeljak oboren temperaturni rekord iz 1917. godine, izjavio je meteorolog Nedeljko Todorović, koji je precizirao da je juče najviša dnevna temperatura u Beogradu bila 31 stepen.

Prema njegovim rečima, u Beogradu su oboreni dnevni rekordi.

- Trebalo je jedno 100 godina da prođe da bi se oborili ti rekordi. Juče je oboren rekord iz 1917. Tada je bilo 28,5 stepeni u Beogradu, a u ponedeljak 31 - dodao je Todorović.

Danas stiže najavljena promena vremena, sa padom temperature, a Todorović navodi da se ne očekuju nepogode.

Na jugu Srbije očekuju se lokalno grmljavina i pljusak, u Vojvodini kasnije i u Negotinskoj krajini pojačan severni vetar, a na planinama sneg. Prema njegovim rečima, ovakvo vreme potrajaće do 22., 23. aprila, uz blagi porast temperature od četvrtka, petka.

- Na severu Srbije, već sredinom današnjeg dana stiže zahlađenje, maksimalna dnevna će biti za 7, 8 stepeni niža nego juče, a na jugu će biti blizu 30 stepeni. U Beogradu, promena, u smislu pada temperature stiže kasnije popodne, odnosno uveče. Sa nailaskom tog hladnog vazduha sledi postepeno naoblačenje koje će doneti kišu. Glavnina kiše bila bi u toku noći i sutra, pa verovatno i u četvrtak, a jednim delom i u petak - kaže Todorović i dodaje da će vreme za Beogradski maraton koji se održava 28. aprila, biti pretoplo.

- Najpovoljnije je oko 10 stepeni, a prema sadašnjem razvoju događaja, biće između 20 i 22 stepena što je pretoplo - kaže Todorović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati