Beograd

05. 03. 2024. 10:25 3

Šapić očekuje da bude SNS kandidat za gradonačelnika

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić očekuje da će ponovo biti kandidat za gradonačelnika Beograda i dodaje da bi formalno to trebalo da se zna za nekoliko dana, posle sednice Glavnog odbora stranke.

Šapić je u intervjuu za Tanjug rekao da bi voleo da se izbori održe što pre, čemu treba da prethodi izbor predsednika Skupštine Srbije koji treba da raspiše izbore, a smatra da je prvi objektivan rok za izlazak na birališta 28. april.

Prema njegovim rečima, Privremeni organ koji će voditi grad do izbora nove vlasti imenuje vlada, a proporcija članova tog organa iz vlasti i opozicije se neće menjati.

- Zakon kaže da privremeni organ formira Vlada Srbije i da pokušava da oslikava poslednju raspuštenu skupštinu, tj. situaciju u njoj. Mi nećemo menjati naše predstavnike, da li će opozicione liste da promene, ne znam, to već ide u komunikaciji sa vladom - objasnio je Šapić.

Na pitanje koga vidi u širem pokretu koji treba da se formira za predstojeće izbore, Šapić kaže da se o tom pokretu govori duže vreme samo što su se sada, dodaje, stekli najbolji uslovi za to i postoji dobar razlog, a to su beogradski izbori i jasna situacija gde praktično dolazi do referendumskog izjašnjavanja.

- Činjenica je da će to biti stranke, grupe građana, organizacije koje su spremne da stanu na liniju odbrane nacionalnog interesa Srbije, koji će biti spremni i da učine sve da imamo jednu pravu srpsku vlast u Beogradu i sad vidim da je to problem. Čitam da su Vučiću zamerili što je rekao da je Beograd srpski grad i da treba da ima srpsku politiku. Vidite dokle smo mi došli, da u rođenoj zemlji ne smemo da kažemo da Beograd treba da ima srpsku politiku i srpsku vlast - ocenio je Šapić.

Kako kaže, kad god je Beograd imao srpsku vlast i srpskog gradonačelnika, bio je dobar i drugima, a kada je imao jugoslovensku ili neku drugu, onda je bio dobar svima, samo ne Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati