Beograd

Direktno.rs

13. 02. 2024. 09:02 13

Od svitanja ponovo vade i čukaju kocke na Trgu republike!

Mislili ste da je kraj? Nije. Posle zatvaranja saobraćaja i noćnog vikend vađenja kocki sa dela kolovoza na Trgu Republike, nije bilo njihovog preokretanja i ponovog uklapanja nego su te kocke prosto nestale sa glavnog gradskog trga. Na tom delu kolovoza na opšte iznenađenje osvanuo je sveži asfalt tako da se vozila kreću malo po kockama a malo po asfaltu - genijalci iz gradske vlasti sada su smislili da je to najbolja kombinacija.

I kada su svi pomislili da je kraj, jutros su se u samo svitanje uz prve naznake sunca pojavili radnici Beograd puta i krenuli u novu akciju - sada vade kocke sa trotara oko samog Narodnog pozorišta. Kakve su im namere, to niko ne zna jer gradske vlasti nisu najavile nikakve nove radove na Trgu republike. Moraćemo da sačekamo, jer naprednjačka mašta može svašta.

Mila Popović, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, tokom šokantih i tajnovitih radova tokom vikenda podsetila je javnost da je rekonstrukcija Trga republike trajala više od 400 dana i da je u tu svrhu potrošeno više od šokantnih 8 miliona evra, podnošene su i krivične prijave - ali nikom ništa.

Tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, tvrdio je, uoči završetka radova 2019. godine, da je na Trgu postavljen "najbolji granit".

- Moram da vam otkrijem jednu tajnu. Mi smo imali nekoliko varijanti, prvo su trebalo da budu obične kocke, betonske, to bi bilo nešto jeftinije, a onda sam ja razgovarao sa predsednikom Republike, gospodinom Vučićem, koji je rekao: ‘Ne, radite centralni gradski trg, stavite sve najbolje za Beograd. Jer taj trg se radi jednom za nekoliko vekova’. I bio je potpuno u pravu. I stavili smo zaista najbolji granit, ono što je najbolje za Beograd - rekao je tada Vesić za Pink.

No, "najbolji granit i ono što je najbolje za Beograd“ pokazalo se ubrzo vrlo loše, jer je površina kocki na kolovozu bila isuviše gruba što je naišlo na oštro negodovanje vozača.

Majstori su se stoga ponovo vratili na Trg i presložili kocke, tako što su ih okrenuli na glatku stranu.

Ispostavilo se ipak da je to da li su kocke glatke ili grube, manji problem u odnosu na neadekvatnu podlogu na koju su postavljene. Tako su kocke ubrzo počele da se krive, tonu i klimaju. A sve to plaćaju građani Beograda.

I saga se nastavlja. Dokle?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati