Beograd

M. Z.

17. 09. 2023. 07:29 12

RTS da ne bude glasilo Vučića i SNS: Poruke sa protesta

Protest "Srbija protiv nasilja" održan je 20. nedelju zaredom u Beogradu. Građani su se okupili ispred Narodne skupštine, da bi potom krenuli u ponosnu protestnu šetnju do zgrade RTS, gde su od Javnog servisa tražili da istinito informiše javnost, ali su i pozvali na odgovornost skandirajući "Ostavke, ostavke".

Skup je počeo ispred Parlamenta u 18 časova - sat vremena ranije nego pretnodnih nedelja, jer je cilj bio stići ispred zgrade RTS pre 19.30 sati, kada počinje Dnevnik 2.

I ispred Skupštine se okupljenima obratio moderator Smiljan Banjac, TV komentator i sportski novinar.

- Tražimo da RTS bude javni servis, da nas istinito i blagovremeno izveštava o svim temama i da ne bude propagandno glasilo Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića - bio je jasan Banjac.

Nije se tu zaustavio...

- Da li ste vi normalni, gde vam je integritet i profesionalizam? Među rukovodstvom RTS vlada spelilo na sve što se dešava u Srbiji, osim kada su u pitanju aktivnosti vlasti. Preigrali ste se čak i za svoje profesionalne standarne, koji su najniži u proteklih 30 godina, sram vas bilo - naglasio je Banjac.

Posle njegovog obraćanja okupljeni su krenuli u protestnu šetnju "medijskom rutom" - išlo se Dečanskom, Makedonskom, Svetogorskom do Takovske ulice ispred zgrade RTS. Tamo je kolona stigla u 19 časova, pola sata pre Dnevnika 2. Sasvim dovoljno vremena za Javni servis da napravi dobar prilog o protestima...

- Utrenirani smo, brzi, došli smo pre početka Dnevnika. Daćemo vreme kolegama sa RTS da naprave lep prilog - rekao je Smiljan Banjac i pročitao je zahteve koje je opozicija predala Radio televiziji Srbije.

Posle njega, okupljenima se obratio pesnik iz Čačka Jevđenije Julijan Dimitrijević, koji je pozdravio okupljene rekavši da oni odbijaju "da Srbija bude gluva soba u kojoj će se čuti samo za parizer".

I na kraju reč je preuzeo fotograf Dragoljub Zamurović.

- Oni lajavi krelci, kako sam ih nazvao po crtaću, ceo dan leleću i kukuleću, i papagajski ponavljaju ono što im je rekao šef - rekao je Zamurović, govoreći o poslanicima većine.

Regulatorno telo za elektronske medije nazvao je "pećina stroga u kojoj živi babaroga", a pomenuo je i gradonačelnika Aleksandra Šapića, koji je, kako kaže, govorio da neće biti sa SNS-om, a sada je potpredsednik te stranke.

Za predsednika Vučića je rekao - "bolje da ne kažem šta mislim o njemu".

- Svi ti nasilnici imaju nešto zajedničko. Svi su oni u jednoj jedinoj mafiji - rekao je Zamurović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati