Beograd

Milan Zarić

25. 06. 2023. 10:13 22

Građani se smeju Šapiću: Na sajtu Grada sve PUCA od nepismenosti (FOTO)

Grad Beograd je ovog vikenda prvi put organizovao manifestaciju "Beogradski dani porodice 2023", čiji je program objavljen upravo na sajtu prestonice. I sve bi to bilo u redu samo da u tom programu nema neverovatnih pravopisnih grešaka, zbog čega se građani na društvenim mrežama smeju gradonačelniku Aleksandru Šapiću.

Koliko je sve ovo nadrealno, dovoljno govori činjenica da je u programu pomenute manifestacije na tri mesta u pet redova umesto reči "studio", napisano "studijo". Reklo bi se da "centrala može jednom da pogreši, ne i sto puta", tako da se ovo svakako ne može uzeti kao lapsus, već je ovo čist plod neznanja.

Naravno, ove pravopisne greške brzo su završile na društvenim mrežama, pa je sve "prštalo" od duhovitih komentara.

"Kad mora sve Šapić da radi, i program da sastavlja", "A zašto ne radijonica, nije mi jasno", "Mi smo zaista tužna nacija", "Manifestacija za patriJote", "Kad ne studiraš nego kupiš diplomu, onda je studiJo", samo su neki od komentara na Tviteru.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da aktuelna vlast ne može ništa da uradi kako treba, pa ni da u skladu sa pravopisom srpskog jezika sastavi program.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati