Beograd

[ Izvor: N1 ]

31. 05. 2023. 10:56 6

Opozicija: Odluka o terminu protesta tokom dana

Narodni poslanici Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević sastali su se u sa načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i načelnicima još šest policijskih uprava.

Cilj sastanka bio je da se dogovori bolja komunikacija i koordinacija sa pripadnicima policije radi prevencije neželjenih dogadjaja na protestu "Srbija protiv nasilja", odnosno kako bi se sprečilo da provokatori, koji su bili prisutni i na prethodnom protestu, promene nenasilan oblik protesta.
Opozicioni poslanici, koji su i tehnički organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“, dobili su od načelnika beogradske policije Veselina Milića, ali i načelnika drugih policijskih uprava uverenje da će policija biti na ulicama tokom trajanja protesta i da će građanima biti omogućena mirna šetnja, kao i da za sada nema indicija da bi tokom protesta moglo doći do nasilja.

Praktično u isto vreme i na istom mestu za petak kada se četvrtu nedelju zaredom organizuje protest "Srbija protiv nasilja", zakazan je još jedan protest "Stop nasilju nad Srbima sa Kosova i Metohije".Opozicija smatra da je reč o provokaciji režima, ne bi li se u petak izazvali incidenti i sukobi u Beogradu. Naime, na društvenim mrežama pojavio se poziv za protest istog dana nakon što je šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov u Skupštini Srbije najavio da će opoziciju juriti po ulicama. Pomenuti protest počinje u petak u 17 časova ispred spomenika cara Nikolaja, a zatim je predviđen odlazak ispred Skupštine u 18 časova.

Zbog ovoga tehnički organizatori protesta će tokom dana doneti odluku da li će protest biti održan u petak kada je i planirano ili će biti pomeren.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati