Beograd

Direktno.rs

25. 05. 2023. 10:16 16

"Šapić otpustio radnike usred slave Beograda"

Udruženi sindikatati Srbije Sloga osuđuju odluku gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o raskidu ugovora o radu radnicima dosadašnje kontrole karata u javnom prevozu grada Beograda. Ova odluka je nažalost donesena bez racionalnog razmišljanja, ona ne samo da je nedemokratska, već je i nehumana, piše u saopštenju Sindikata Sloga, koje prenosimo u celosti.

- Radnici kontrole, koji su odano služili gradu i njegovim građanima, u ovom trenutku potpisuju rešenja kojima postaju tehnološki višak. Ova odluka ostavlja stotine porodica bez izvora prihoda i sredstava za život. Ovi radnici, bez obzira u kojoj su firmi predhodno radili zaslužuju mnogo više od takve nepravde.

Želimo da naglasimo da su radnici prevareni od strane gradske vlasti koja im je obećala prelazak u JKP Naplata prevozne usluge ili u Komunalnu miliciju – Bele. Pritisnuti teškom ekonomskom situacijom, oni su bili prisiljeni da veruju u prazna obećanja o prelasku na druga radna mesta, što se na kraju pokazalo kao pogrešno.Osuđujemo ovakvu odluku i tražimo da se preispita. Grad Beograd, kao poslodavac, mora da snosi odgovornost za ovu nehumana odluku. Neće biti dovoljno samo izdvojiti određena sredstva za otpremnine, potrebno je da gradonačelnik Šapić i svi odgovorni odgovaraju za ovu sramotnu odluku, jer radnici nekadašnje kontrole javnog prevoza nisu zaslužili takvu sudbinu. Njihov rad i doprinos gradu Beogradu treba da bude poštovan i cenjen, a ne odbačen kao beznačajan.

Pozivamo gradske vlasti da hitno preispitaju ovu odluku i pruže radnicima pravdu koju zaslužuju, umesto što danas na dan gradske slave održavaju "svečani prijem", na kome odbornik sindikata Sloga neće prisustvovati, jer je ovo mesec bola i tuge za Beograd i celu Srbiju - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati