Beograd

[ Izvor: Vreme ]

11. 05. 2023. 16:41 41

Jeziva izjava Šapića: "Srbija ima novca da sahrani svoju decu"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da začuđen što se svi pitaju gde je on. Objasnio je da je nakon dva masovna ubista, koja su se desila u dva uzastopna dana u Beogradu, saučešće žrtvama nastradalih porodica izajvio istog dana, a došao je "čim je mogao". Na mestima zločina se nije pojavljivao, jer je, kako kaže, Skupština grada institucija svih Beograđana te su tamo mogli zbirno da zapale sveće za ubijene u školi i u Mladenovcu.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je kada se dogodila tragedija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribinikar" bio u inostranstvu kako bi video svoju suprugu i decu, koji ne žive u Srbiji i da je “došao čim je mogao".

- Bio sam sa ženom i decom, moja žena godinama živi u inostranstvu, nije želela da bude ovde dokle god se bavim politikom. Mogao sam da se razvedem, tad bi decu viđao još manje - rekao je Šapić za Televiziju Hepi.

Šapić je naglasio da, Srbija nije bogata kao neke druge zemlje, "ali ima novca da sahrani svoju decu".

On kaže da je istog dana izjavio saučešće porodicama ubijenih u pucnjavi u školi i da je istog dana rekao da će grad pokriti sve troškove sahrane, ali da to nisu puštali u medije, jer je to nepristojno, prenosi Vreme.
- Tuga, patnja i bol se ne mere u tome koliko glasno plačete. Istog dana smo izjavili saučešće porodicama i rekli smo kako ćemo im pomoći na svaki mogući način - rekao je Šapić i dodao da je obišao povređene, ali da ne želi da pokazuje slike.

Kao obrazloženje na to zašto nije našao vremena da se pojavi na mestima zločina, oda počast stradalima u školi “Vladislav Ribnikar" i u naseljima kod Mladenovca, Šapić je naveo da je smatrao da venci treba da se polože kod Skupštine grada jer je to institucija svih Beograđana i da ljudi mogu zbirno da zapale sveće i za ubijene u školi i u Mladenovcu.

Građani se nisu odazvali ovom pozivu, a komemoracija u Skupštini grada je odložena na zahtev roditelja nastradale dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 41

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati