Beograd

[ Izvor: N1 ]

19. 04. 2023. 21:52 9

Raspisan javni poziv za nabavku opreme i softvera za GSP

Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd" raspisalo je javni poziv za nabavku softvera i opreme, kao i usluge ugradnje opreme u vozila gradskog prevoza.

Skupština grada Beograda izglasala je 13. aprila raskid ugovora sa turskom kompanijom "Kentkart", koja je do sada vršila naplatu karata u javnom gradskom prevozu, kao i nove cene karata koje bi trebalo da iznose 50 dinara za 90 minuta vožnje, 120 dinara za 24 časa, i 2.500 dinara za mesec dana, piše N1.

Nakon prekida saradnje sa firmom "Kentkart", gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da nove cene karata u javnom gradskom prevozu, koje će važiti od maja, ne mogu da budu isplative, i da je cilj tog poteza "vraćanje poverenja građana".

Kako se navodi u specifikaciji, predmet javne nabavke obuhvata nabavku dobara sa implementacijom za monitoring i obračun u javnom prevozu u Beogradu. Rešenje koje se implementira predstavlja jedinstveni sistem i sastoji se iz:

- Opreme - koja se instalira u vozila javnog prevoza i obaveza je ponuđača;

- Senzora - koji postoje na vozilu;

- Mobilnog telefona vozača - koje poseduje prevoznik i koje duže vozači;

- Komunikacione mreže - radio mreža sa modulima za monitoring i obračun prevoza angažovanih prevoznika.

Nabavka obuhvata ugradnju potrebne, specijalne opreme na vozila javnog prevoza za prikupljanje informacija u realnom vremenu i monitoring vozila. Oprema koja se ugrađuje, navodi se, mora da bude povezana sa Android aplikacijom preko Bluetooth-a, koja se instalira na mobilnim telefonima vozača vozila, kojom oprema u vozilu automatski detektuje vozača i kojom vozač vrši izbor linija prevoza.

Otvaranje ponuda je 4. maja 2023. u 12 sati u Knez Mihailovoj broj 5 u Beogradu.

Kako su naveli, rok za završetak posla (isporuka opreme, ugradnja, instalacija i podešavanje opreme, implementacija softverskih modula na lokaciji Naručioca, obuka, izrada uputstava i puštanje sistema u rad) je maksimum 180 dana od dana uvođenja u posao, čime se, dodaju, smatra dostava sredstava obezbeđenja i prijem avansa, a na osnovu zaključenog ugovora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati