Beograd

Direktno.rs

26. 03. 2023. 18:05 9

Direktor "Boška Buhe" i dalje bi pozorište u Beograd na vodi

Iako je vlast odlučila da pozorište "Boško Buha" ostane na Trgu republike, direktor pozorišta Igor Bojović i dalje priželjkuje da se "Boško Buha" premesti na novu lokaciju - u Beograd na vodu.

Bojović je nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić kazao da će "Boško Buha" ostati na staroj adresi. Ali, s obzirom na to da je na njegovom Fejsbuk profilu i dalje objava u kojoj se zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na novoj zgradi pozorišta u Beogradu na vodu, očito da on i dalje na neki način tera inat svim zaposlenima u pozorištu koji su jedva uspeli da se izbore da "Boško Buha" ostane tamo gde pripada.

- Budući izgled pozorišta "Boško Buha" u Beogradu na vodi... Hvala svima koji su u ovome učestvovali, a najviše i najlepše hvala Aleksandru Vučiću - napisao je Bojović na Fejsbuku 25. januara ove godine i objavio ilustraciju zgrade budućeg pozorišta "Boško Buha" u Beogradu na vodi, a njegova objava još uvek nije uklonjena.
Mala je verovatnoća da je Bojović zaboravio da skloni objavu sa Fejsbuka, te kako se može videti iz priloženog, i dalje pokušava da izmesti "Boška Buhu" na novu adresu, suprotno od stavova zaposlenih u pozorištu.

Podsetimo, Zaposleni u Pozorištu "Boško Buha" su u početkom ove nedelje javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora. Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti. Nakon nekoliko dana neizvestnosti, vlast je ipak odlučila da ostavi pozorište na Trgu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati