Beograd

D. Ljutić

17. 03. 2023. 21:29 27

Miljakovac neće Šapićev buvljak

Od kako je na Miljakovcu ukinuta zelena pijaca, po rečima žitelja ovog kraja, stvoreno je ruglo gde se okupljaju sumnjivi tipovi a ako se otvori buvljak, biće još gore. Na mestu zapuštene zelene pijace, koja je nekad snadbevala Rakovicu, trebalo bi u seprembru, po rečima gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, da se stanovnicima ove opštine "daruje" buvlja pijaca i to ona koja se seli iz Novog Beograda. Međutim, žiteljii Miljakovca ne bi taj dar

Zapuštena zelena pijaca nekad je snabdevala čitav pomenuti kraj. Na pijaci je postojala ribarnica, mesara, mlekara i niz dugih malih lokala. Otvorena je zvanično 1984, kad i" Robna kuća Beograd" a sve je zamišljeno kao jedna urbana celina. I urbano, a i kao celina je sve to nestalo pre tri godine, kad su i poslednji zakupci lokala sa pijace morali da se odsele.

Od tog trenutka, pijaca je postala mesto gde su odlagane tezge sa drugih pijaca, istovaran je raznorazni otpadni materijal, a lokacija je postala i mesto okupljanja sumnjivih ljudi. 

- Svake večeri tu su se na obližnjem parkingu kod Robne kuće okupljali ljudi, koje niko iz kraja ne poznaje. Dolazili su posle ponoći sa džipovima. Bio sam prisutan kad je policija i legitimisala više takvih osoba. Jednostavno, ovaj kraj, iako je faktički srce urbanog Miljakovca, postao je opasno mesto za življenje. Mogu samo da zamislim šta će se dogoditi ako se ovde otvori buvlja pijaca - kaže za Direktno Sava Jeremić.

Žitelji Miljakovca navode i da se zbog nove lokacije buvlje pijace mogu ugroziti i zelene površine kojima ovaj kraj za sada ne oskudeva. 

- Tik uz nekadašnju pijacu nalazi se jedna zelena padina, koja je mesto za igru dece i leti i zimi. Maltene, to im je ski staza. Ovde nema parkinga a onaj ispod padine, već koriste kamioni koji dostavljaju robu Robnoj kući. Bojim se da će sa tim buvljakom sve biti uništeno - navodi Slavica Petranović. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati