Beograd

Direktno.rs

28. 12. 2022. 17:12 12

Alimpić više nije član GIK: Iz DS me nisu ni pozvali

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj 26. decembra imenovala novi sastav Gradske izborne komisije. Spisak članova GIK je objavljen na sajtu grada i na njemu više nema Zorana Alimpića, člana Demokratske stranke i bivšeg predsednika Skupštine grada Beograda.

Zoran Alimpić je, inače, bio stalni član Gradske izborne komisije grada Beograda od 2018. do 2022. godine.

Zbog čega više niste član GIK?

- Obavešten sam da više neću biti član Gradske izborne komisije, ali tek kada je odluka već doneta. Mene niko iz DS nije konsultovao niti me pitao želim li da budem član GIK i u narednom periodu. Ja sam očekivao da je velika borba za poboljšanje izbornih uslova i za sprečavanje izborne krađe tek pred nama. Spremao sam se za tu borbu, i nadao sam se da ću ostati član GIK. Nadam se da je u pitanju neki nesporazum - rekao je Alimpić za Direktno.rs.

On je istakao da i pored svega neće ništa da kaže loše o Demokratskoj stranci.

- Ali, ukoliko moja stranka ne želi da se ja više time bavim, ja se više neću time baviti. Ne želim da kažem ništa loše o svojoj stranci - zaključio je Alimpić.

Inače, predsednik novog saziva Gradske izborne komisije biće Zoran Lukić, potpredsednik je Vojkan Tomić. Članovi GIK-a su: Jana Ljubičić, Nikola Radonjić, Andrijana Kukolj, Marija Leković, Stojan Lončarević, Dragan Maravić, Marko Perović, Marko Mišić, Ivan Šebek, Marko Ivanović, Zorica Simeunović i Danko Manojlović, dok su zamenici člana: Miloš Dejanović, Dalibor Matijašević, Katarina Terzić, Tijana Bjelovuk, Marina Miličević, Rade Manović, Darinka Nađ, Božidar Vulić, Irena Ljubomirović Ivanković, Goran Dilparić, Ana Damnjanović i Ivana Marković.

Sekretar GIK-a je Mirjana Radanović, dok je zamenica sekretara Biljana Živković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati