Beograd

Direktno.rs

28. 09. 2022. 12:36 7

Ujedinjeni (SSP, PSG, PZP, Sloga): Gde su pare Beograđana?

Na konferenciji za medije pred početak sednice Skupštine grada Beograda Mila Popović, šefica odborničkog kluba "Ujedinjeni" (SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA), upitala je naprednjačku gradsku vlast: "Gde su pare? Na šta se troši 1,25 milijardi evra?".

- Današnji budžet grada je 1,25 milijarde evra, dok je pre deset godina iznosio 680 miliona evra. Samim tim, nameće se pitanje šta je sa razlikom od 600 miliona evra, kada se nije izgradila nijedna nova škola u ovoj godini, nijedan vrtić, nijedan nov Dom zdravlja. Nije kupljen nijedan tramvaj, nijedan trolejbus u ovoj godini - istakla je Mila Popović, pa nastavila:

- Kupljeni su autobusi na gas koji ne mogu da se koriste, ne odustaje se od besmislenih projekata poput jarbola i gondole na Kalemegdanu. Ulice su prepune rupa i neravnina, uništena je kišna kanalizacija, pa imamo poplave posle svake malo veće kiše. Jasno je da na ovo vlast neće imati odgovore.

Mila Popović je potom nastavila...

- Pored ovih stvari imamo i neverovatna poskupljenja nekih projekata. Kako je to moguće, osim ako nije u pitanju korupcija!? To su projekti rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, OŠ "Mitraljeta" i pijace u Lazarevcu. Sa razlikom od 600 miliona evra, može da se izgradi 120 škola ili 300 vrtića, ili pak da se kupi 2.500 novih autobusa. Svake godine zbog direktne odluke ove vlasti Beograđani su uskraćeni za značajne projekte po život građana - istakla je šefica odborničkog kluba "Ujedinjeni" u Skupštini grada Beograda i zaključila:
- "Ujedinjeni" će predložiti izgradnju gimnazije u Batajnici i na Levoj obali dunava, škole u Mirijevu, kao i besplatna dva kompleta udžbenika i obroke za sve đake, besplatan prevoz za ranjive kategorije i ugradnju električnih rampi za đake sa invaliditetom u svakoj školi. To su stvari koje su potrebne Beograđanima, a ja mogu da kažem da znam ko će biti protiv toga. Oni odbornici koji čine većinu. Ništa se nije promenilo. Šapić je samo novo lice stare vlasti. I tako će sve biti dok ne smenimo SNS vlast - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati