Beograd

Direktno.rs

05. 08. 2022. 10:21 5

CLS: Debakl posla oko gasnih autobusa

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je od predviđenih i plaćenih 100 gasnih autobusa za Grad Beograd, do sada dopremljeno samo 20, ali čak ni oni nisu u funkciji, već su parkirani u garaži zvaničnog uvoznika.

Izgradnja gasne stanice u pogonu GSP-a „Karaburma“ nije ni počela, što se pokušava premostiti dogovorom sa nekim privatnim puniocima – za sada neuspešno.

Gradske vlasti su najavljivale izlazak prvih 50 gasnih autobusa na ulice već krajem februara. Prvi rok za isporuku je bio 230 dana od potpisivanja ugovora, što je bilo 21. oktobra 2021.

Krajnji rok za isporuku svih autobusa iz Turske jeste 320 dana i ističe za mesec dana, nakon čega bi GSP morao da raskine ugovor, a svi koji su učestvovali u ovom poslu da snose adekvatnu odgovornost.

Grad Beograd se odlučio za gasne autobuse turske marke „BMC“, kojih nema nigde u Evropi osim u Srbiji, sa izuzetkom 60 komada u Bugarskoj.

- CLS je upozoravao na potencijalne štetne aspekte ovog posla od početka, od toga da Beograd nema infrastrukturu za gasne autobuse i da je bolje uzeti hibride, do toga da se radi o zastareloj tehnologiji i o pogonskom gorivu koje uvozimo i čija cena raste u nebesa - izjavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

- Pratićemo dalji razvoj ove sage, uključujući i to da li se biti povrata od 3 miliona evra kako su prethodne gradske vlasti najavljivale. Naša preporuka novom gradonačelniku jeste da se ova nabavka poništi i otpočne nova, u dogovoru sa strukom i u skladu sa istinskim potrebama Beograđana - zaključio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati