Beograd

Direktno.rs

19. 04. 2022. 10:19 4

"SNS bi da totalno rasproda Beograd do decembra"

"Srpska napredna stranka je nakon osam godina katastrofalnog upravljanja izgubila Beograd, međutim, krađom glasova i birokratskom manipulacijom, protivno volji Beograđana, izgleda da su obezbedili još 6-8 meseci upravljanja gradom. Ekloški ustanak i koalicija Moramo, smatra da je ovakvo razrešenje Beogradskih izbora i da je gaženje glasova građana nedopustivo i dodatno urušava veru u demokratiju i slobodan izbor", navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka, koje prenosimo u celosti.

"Ovim kupljenim vremenom varvarska vlast pokušava da do sledećih ponovljenih izbora izvši dva glavna zadatka: totalnu rasprodaju Beograda, odnosno da svaki "profitabilni" javni prostor privatizuju i prebace u privatno vlasništvo svojih, odnosno burazerskih tajnih firmi i, drugo, da "ispeglaju" papire i zature tragove tako da će biti mnogo teže ujuriti ih za kriminalne radnje i enormnu pljačku i divlju gradnju po Beogradu.

Nakon što su privatizovali čitavu obalu Save, od Sajma do Pančevačkog mosta, ono najlepše što Beograd ima, a što oni vide jedino kao ljubičasta polja u Monopolu, sledeći na redu za izgradnju čitaih divljih i hipertrofisanih naselja su: Makiško polje, bivši IMT u bloku 64, Nacionalni stadion, Marina Dorćol, sportski centar Gale Muškatirović (25. maj), Košutnjak, čitav kvart Manježa, novo naselje na Medakoviću, urbanizacija Ade ciganlije, Beogradski Sajam....  Plan je da do decembra uđu u izgradnju ovih megalomasnkih projekata za koji ne postoji nikakva studija izodljivosti i potrebe.

Mi to nećemo dozvoliti i predstoji nam, na žalost, još jedna godina vaninstitucionalne borbe za očuvanje Beograda, a upozoravamo sve aktere na predviđene zatvorske kazne. Ne samo Vesića i Šapića, već i braću Stajić koji za adekvatan procenat vrlo učinkovito vrše legalizaciju gigantskih objekata, komisiju za planove Beograda, o čijoj će ulozi u razaranju Beograda tek pisati u istorijskim, ali i sudskim knjigama, ali neka se spreme i  mnogi drugi javni službenici koji su svoju javnu funkciju stavili u službu privatnog profita i kriminalne gradnje...

Ukoliko im ovo dopustimo, Beograd će potonuti u toalni infrastruktirni i saobraćajni haos, a ukoliko ne zaustavimo gradnju na Makiš polju, Beograđani će ostati bez pijaće vode.

Zato pozivamo sve Beograđane koji se susreću sa problemima divlje gradnje da nam se jave i pomognu nam u ovoj zajedničkoj borbi. Moramo, ne samo da zaustavimo dalju destrukciju grada i ne dozvolimo da Beograd potone u apsolutni kolaps saobraćaja u kome će život i rad biti nemogući, već i da sačuvamo istorijski i kulturni identitet našeg lepog Beograda", piše u saopštenju Ekološkog ustanka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati