Beograd

Direktno.rs

13. 02. 2022. 10:59 88

Bahati doktor sa Palilule nije član Lekarske komore, šta je onda on?!

Kako se može videti iz Rešenja Lekarske komore Srbije, kontroverzni direktor DZ "Dr Milutin Ivković" na Paliluli, Aleksandar Stojanović, nije član ove organizacije, iako su svi lekari po zakonu dužni da budu njeni članovi. Da li je uopšte lekar?

Da je Aleksandar Stojanović tipičan predstavnik Vučićevog režima za koga ne važe pravila kao za druge, moglo se videti u više slučajeva prethodnih godina.

Ne samo to, Stojanović je direktor DZ "Dr Milutin Ivković" na Paliluli, uprkos tome što zakon izričito zabranjuje da član stranke može da obavlja takvu dužnost. Stojanović je član GO SNS i bio je predsednik Saveta za zdravstvo SNS.

Podsetimo, takođe kontroverzna doktorka, Jovana Stojković, pokrenula je postupak protiv Stojanovića pred Sudom časti Lekarske komore, zbog kršenja kodeksa lekarske etike, nakon čega je ustanovljeno da on nije član Lekarske komore i ponovo se postavlja pitanje da li on uopšte ima diplomu Medicinskog fakulteta.

Međutim, Lekarska komora je donela rešenje u kojem, između ostalog, stoji:

- Na osnovu uvida u evidenciju - imenik lekara članova Lekarske komore, utvrđeno je da dr Aleksandar Stojanović nije član Lekarske komore Srbije.

Sada se postavlja pitanje ko je onda Aleksandar Stojanović, ako imamo u vidu Zakon o komorama zdravstvenih radnika u kojem, u članu 4. je propisano:

- Članstvo u komori je obavezno za sve doktore medicine, doktore stomatologije, diplomirane farmaceute...

O bahatosti i svemoći Stojanovića pisao je i naš portal. Poznate su njegove pretnje zaposlenima, mobing i pozivanje na Zlatibora Lončara.

- Ima vas viška, a ima ih duplo više na birou koji traže posao. Za sve što se bude desilo: neljubaznost, cirkus, daću otkaz. Dovoljno je samo da kažem Lončaru, za 15 dana ću vas sve izrotirati. Vi ćete promeniti radno mesto, neko u Borču, neko u Krnjaču. Ko god bude komentarisao, završiće na birou. Tamo ih ima na tone, ne mogu da se odbranim koliko zovu. Bio sam jasan, ovo je poslednje upozorenje, poslaću vas u Krnjaču - pretio je Stojanović zaposlenima.

Takođe, Stojanović je dočekao i tadašnju mladu naprednjačku nadu, kasnije ozloglašenjuu državnu sekretarku MUP, Dijanu Hrkalović, kada je 2012. odlučila da pređe u SNS.

Zato nije ni čudo što zbog ovakve politike Aleksandra Vučića sve više mladih lekara odlazi u inostranstvo, a narodu ostaje samo boga da moli da ne dopadne u ruke ovakvim lekarima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 88

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati