Beograd

Direktno.rs

25. 10. 2021. 10:47 42

Đilas: Za 5 meseci vratićemo Beograd Beograđanima (VIDEO)

Dug Srbije je preko 30 milijardi evra. Svako dete u Srbiji se rodi sa 8.000 evra duga, a svako domaćinstvo zaduženo je sa 20.000 evra. Budžetom se vidi, da će Vlada Srbije dati 6.7 milijardi vanrednih transfera gradskoj vlasti, što nije bilo za naše vreme. Škole smo radili našim parama, a ne parama republike, saobraćajnice i druge objekte - rekao je bivši gradonačelnik Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, povodom sednice Skupštine grada Beograda, na kojoj treba da se usvoji novi rebalans budžeta i Aneks 3 Ugovora o spalionici u Vinči.

Đilas je u najavi konferencije upitao da li gradske vlasti uopšte znaju da naprave budžet kad rade već treći rebalans.

- Ništa se nije napravilo za devet godina, 1.4 milijarde duguje grad Beograd - napomenuo je Đilas, i dodao da samo treba sačekati još pet meseci i da će vratiti Beograd Beograđanima.

Đilas je rekao kako devet godina sluša da je ostavio dug od 1,2 milijarde dok je bio gradonačelnik, a grad je bio zadužen manje od 400 miliona, što je nedavno priznao i sam Goran Vesić, kada je objavio da je gradski dug smanjen na 280 miliona i time priznao kako se računa dug.

Predsednica GrO SSP Beograd, Mila Popović, rekla je da se donosi odluka o Aneksu 3 Ugovora o spalionici o Vinči, a da će 1,2 miliona evra Beograđani isplaćivati stranom investitetru u narednih 30 godina.

- Aneksom 3 se deponija proširuje i 8,5 miliona evra Vlada Srbije prebacuje Beogradu - istakla je Popović, dodavši da Grad potom prebacuje taj novac sebi bliskim firmama.

- Aneksom 3 se deponija proširuje i 8,5 miliona evra Vlada Srbije prebacuije Beogradu, a Beograd Beo čistoj energiji, a ona je izabrala izvođača, a to je firma Nukleus koja je povezana sa Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem. Firma Nukleus, vlasnika Vladimira Jeftića iz Lazarevca, je sa Inkopom Veselinovića i Radojičića radila Koridor 11 i auto-puteve po Srbiji, bez da su imali iskustva. Inkop i Nukleus imaju udela u trećoj firmi - Granit peščar, koja je takođe dobijala poslove od Grada Beograda za rekonstrukciju ulica po Beogradu - istakla je Popović.

Popović je istakla da se Aneksom 3 produžuje rok sa počinjanjem pružanja usluga za 100 dana. Ono što je apsurd, na vinčansku deponiju prebacivaće se smeće iz opština Grocka i Barajevo, a Vinča je u Grockoj.

- Možemo očekivati još dopuna ovog ugovora na štetu Beograđana - zaključila je Popović.

Lider SSP je potom dodao da će Ugovor o spalionici sigurno biti raskinut, kada padne aktuelna gradska vlast.

Odgovarajući na pitanja novinara, Đilas je rekao da će se ubrzo doneti zajednička odluka najvećih opozicionih stranaka o učešću na izborima.

- Vidite šta se dešava u Užicu, gde je nas pet selo da popije kafu. Gde neki lokalni kabadahija iz Poreske uprave iz vlasti pošalje da se čoveku zatvori kafić. Isto u Vrnjačkoj Banji, isto u Kraljevu. Nema izbornih uslova, ne može se ništa promeniti. Pritisci, kapilarni glasovi, mediji... Mi smo svesni da nema šanse da budu fer izbori - kazao je Đilas, dodavši kako treba da bude sramota Bilčika, Kukana i Fajon, koji su odustali od svih evropskih vrednosti i pravila koja važe u njihovim zemljama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati