Beograd

Direktno.rs

17. 10. 2021. 10:23 4

CLS: Zašto gradska toplana u Zemunu i dalje truje?

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) zahteva od gradskih vlasti da omoguće stanovnicima Zemuna da se greju preko gradske toplane Novi Beograd i da se tako stvore uslovi da se prekine njihovo trovanje preko toplane Zemun, koja radi na mazut.

- Već godinama postoji projekat da se izgrade dve prepumpne stanice i Zemun spoji magistralnim toplovodom sa Novim Beogradom, ali to još uvek nije urađeno.

Podsećamo da u sistemu „Beogradskih elektrana“ još uvek ima 9 toplotnih izvora na mazut i tri na ugalj, što znatno doprinosi zagađenju vazduha u prestonici. Paradoks je da i sama glavna zgrada gradske uprave u ul. Kraljice Marije koristi kotao na mazut.

Sramota je da se kasni sa ovako kapitalnim radovima koji imaju za cilj unapređenje javnog zdravlja Beograđana, za šta mora da snosi odgovornost direktor „Beogradskih elektrana“ Rade Basta i gradski sekretar za energetiku Nina Jandrić - navodi se u saopštenju CLS.   

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati