Beograd

[ Izvor: Mediji ]

24. 09. 2021. 22:37 12

"Beograd na vodi privatna investicija braće Vučić"

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je Beograd na vodi "privatna investicija braće Andreja Vučića i (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića", koji je "istovremeno i šef države i šef mafije".

- Arapi su samo kaskaderi braće Vučić, jer da Arapi imaju veze sa tim projektom, oni bi to sve već završili i izgradili pre dve, tri godine. Garantujem da u Beogradu na vodi nema ni 10 odsto vlasnika stanova koji bi mogli da dokažu poreklo imovine - rekao je Gajić na tribini „Zajedno protiv ekocida“ u organizaciji Pokreta Slobodna Srbija.

Kako se navodi u saopštenju stranke, Gajić je dodao da je Srbija za Beograd na vodi dala zemljište koje vredi „dve milijarde evra“, a da su investitori, „navodno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), uložili su tek 150 miliona evra, s tim da Srbija ima 32 odsto udela, a Arapi 68 odsto“.

- Srbija nije vlasnik imovine, nego udela u firmi. Ugovor o Beogradu na vodi je pravno sporan i u prvih pet godina od kada je zaključen zajednička firma je svaku godinu završila sa gubitkom - istakao je Gajić.

On je naveo da je krovni sporazum Srbije i UAE neustavan, a posebno „član 6. koji je ekskludirao strane investitore od domaćeg zakonodavstva, pa za njih ne važe ni postojeći ni budući zakoni Srbije“ koji bi mogli da ugroze tu investiciju.

- Taj ugovor je bio pravni osnov da se donese leks specijalis, odnosno poseban zakon, koji je bio pravni osnov za oduzimanje imovine i rušenje u Hercegovačkoj ulici. Ako bi Ustavni sud Srbije zaključio da je taj međunarodni ugovor neustavan, sve bi palo po domino efektu i Beograd na vodi bi bio bespravno izgrađeno naselje - rekao je Gajić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati