Beograd

Direktno.rs

22. 06. 2021. 14:34 2

"Gradnjom u Bloku 37 narušavaju se prava postojećih stanara"

Povodom borbe koju stanari Bloka 37 vode protiv gradnje, gradski arhitekta insistira da su dozvole izdate prema prethodnom urbanističkom planu iz 2003. godine za koji priznaje da je bio manjkav i loš i koji je izmenjen 2016. godine. Predstavnici investitora insistiraju da su formalne dozvole ispravne i da se njihovo pravo mora zaštiti - kaže se u saopštenju Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

- U slučaju gradnje očigledno je da bi se gradnjom zgrade tik ispred druge zgrade narušilo pravo postojećih stanara. Same izjave gradskih čelnika jasno ukazuju da je plan na osnovu koga je investitor dobio dozvole loš i mimo pravila urbanističke svrhe, kao i da su građani koji se bune potpuno u pravu.

Zaštita prava investitora ne može ići uz narušavanje prava na imovinu postojećih stanara. Budući da je evidentno da je do navedene situacije došlo greškom gradskih službi, rešenje ne može biti sprovedeno na štetu građana, već sam grad mora naći način da grešku koju je sam prouzrokovao i otkloni. U navedenom slučaju investitor se može obešteti davanjem lokacije na drugom mestu.

Razumljivo je što Austrijska privredna komora na koju se investitor poziva štiti interese investitora sa austrijskim državljanstvom. Očekujemo i da institucije grada Beograda ne učestvuju u kršenju prava državljana Republike Srbije i Beograđana - navode iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati