Srbija

Direktno.rs

27. 02. 2024. 14:28 1

Ko i šta gradi kod obilaznice na Apatinskom putu?

"GO Pokreta za preokret u Somboru traži hitnu informaciju od gradskih vlasti u Somboru šta se gradi na  lokaciji Apatinski put, kod obilaznice, neposredno uz reku Mostongu, jer su tamo građevinske mašine i kamioni, a nema nikakvog obeležja o investitoru, niti o objektu koji se gradi", ističe se saopštenju somborskog odbora Pokreta za preokret, čiju sadržinu prenosimo u celosti. 

"Somborci ovu lokaciju  znaju kao drvaru "Tri lava" i  sa leve strane te kratke ulice, dugačke oko 100 metara su porodične kuće. Sa desne strane se nalazi velika površina koja se prostire sve do reke Mostonge. Pre sedam, osam dana na opšte iznenađenje građana pojavila se mehanizacija privatnog preduzeća "Beton bb gradnja doo" Sombor, koje je počelo sa ravnanjem terena, dovozom ogromnih količina peska i sve to se nastavilo do današnjeg dana. 

Na pomenutom gradilištu ne postoji nijedan podatak o investiciji, nema table sa podacima šta se gradi, ko gradi, ko je nadzor, niti koji je broj građevinske dozvole. Prema obeleženoj trasi postoji opasnost da će pomenuti objekat zatvoriti deo letnjeg puta koji građani koriste da bi mogli izaći na Apatinski put. Građani ne znaju da li će novi objekat imati fekalnu ili atmosfersku kanalizaciju ili će sav svoj otpad prazniti u reku Mostongu i možda na taj način ugroziti i uređaj za prečišćavanje otpadnih voda.

Nezvanična informacija koja je stigla do građana je da se na pomenutoj lokaciji gradi betonska baza, pa se sa pravom pitamo da li postoji elaborat o uticaju na životnu sredinu, ako se otpadna voda bude ispuštala u reku Mostongu. Ukoliko ne postoji građevinska dozvola - postavlja se pitanje da li je Grad Sombor, po oprobanom receptu, dozvolio da se tobože sredi gradsko zemljiste, pa da Grad plati za to, a da pomenuti izvođač onda te iste pare, pare građana Sombora, vrati Gradu za kupovinu zemljišta, a to znači da je zemljište dobio gratis.

Tražimo hitan odgovor od gradonačelnika, a pozivamo inspekcijske službe da hitno provere valjanost dokumentacije izvođača", zaključuje se u saopštenju GrO Pokreta za preokret Sombor. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati