Beograd

M. Z.

10. 06. 2021. 23:31 4

Ekološka katastrofa: Veliki požar u Kolubari (VIDEO)

Nanet je još jedan veliki udarac ekologiji i životnoj sredini u Srbiji, pošto je posle požara na divljoj deponiji u Kovinu, požar izbio i u Rudarskom basenu Kolubara, što je samo navelo mnoge da se zapitaju: Dokle više?

Snimak požara u RB Kolubara, gde se zapalila traka na tračnom transporteru zbog dotrajale rolne, podelila je na Tviteru Dubravka Galić, koja je konstatovala da je to samo "posledica neznanja, nemara, ali i lošeg ulaganja u opremu".

- Ekološka katastrofa u RB Kolubara... Slabo ulaganje u opremu, manjak radne snage, a pre svega neznanje i nemar slika su današnjeg Rudarskog basena Kolubara. Ko je odgovoran za materijalnu štetu i uništavanje životne sredine? - pitala se Dubravka Galić na Tviteru.

Ovim povodom se oglasila i Demokratska stranka, koja je u saopštenju istakla, da epilog ovog požara ne sme da bude kažnjavanje radnika, te da bi "požar bio sprečen da je rukovodstvo Kolubare odgovorno radilo posao i bavilo se organizacijom proizvodnje, umesto sindikalnim razmiricama".

- Sve dok odluke od najveće važnosti budu donosili oni koji nemaju ni znanja, ni motivacije, već samo člansku kartu Srpske napredne stranke (SNS) i upitnu diplomu fakulteta, i "Kolubara" i svi građani suočavaće se sa sve većim problemima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati