Beograd

Direktno.rs

23. 05. 2021. 18:06 6

TOMA MONA LAŽE Napao Direktno, jer se plaši Vučića

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, reagujući na naš jučerašnji tekst "Momiroviću, ovo je indijski metro, a gde je vaš?", napisao je na Tviteru da smo falsifikovali izjavu u kojoj je rekao da nam ne treba metro po uzoru na Indiju, da smo kreirali lažni profil i optužili ga za rasizam. Momirović je dodao da treba da se zapitamo zašto niko nije objavio njegovu, navodno, izmišljenu izjavu. Međutim, po ugledu na svog idola, Aleksandra Vučića, slagao je i tako pokušao da obmane javnost.

- Falsifikujete izjavu, a onda kreirate lažni profil i iz falsifikovane izjave izmislite "moj rasizam". Ljudi, zapitajte se zašto niko nije objavio ovu moju (izmišljenu) izjavu - oglasio se Momirović nakon objave našeg teksta, čime je još jednom potvrđeno da naprednjaci redovno prate pisanja našeg portala.

Iako nam je beskrajno drago zbog toga, ipak, istina nam je draža od Momirovića, te smo prinuđeni da informišemo mlađanog ministra da su mediji preneli njegovu rasističku izjavu, uključujući i prorežimske. Ovim otpada kao neistinita tvrdnja ovog Vučićevog pulena da smo je izmislili.
Tako je RTS na svom portalu objavio tekst pod naslovom "Momirović: Proleća sledeće godine počinje gradnja prve linije metroa", u kojem stoji:
- Momirović je, obrazlažući Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, rekao da Srbija želi da ima racionalan pristup izgradnji, da tehnologija bude najsavremenija, ali da, s druge strane, metro ne treba "ni da pršti od luksuza", a ni da bude po uzoru na one u Indiji.

Agencija Tanjug, koja je pod kontrolom režima, u tekstu "Prva linija metroa na proleće sledeće godine", objavila je:
- Momirović je, obrazlažući Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, rekao da Srbija želi da ima racionalan pristup u izgradnji, da tehnologija bude najsavremenija, ali da, s druge strane, metro ne treba "ni da pršti od luskuza", ni da bude po uzoru na one u Indiji.

I Radio-televizija Vojvodine je preuzela Tanjugovu vest i prenela je u istovetnom obliku."Nedeljnik" je čak Momirovićevu izjavu stavio u naslov.

Prorežimski portal "Srbija danas", prenela je Momirovićeve rasističke reči pod naslovom "Prva linija metroa na proleće iduće godine! Beograd će dobiti podzemnu železnicu po modelu pariske".I mogli bismo ovako pojedinačno da ređamo ko je sve od medija preneo izjavu Momirovića, ali nema smisla, pošto mlađani Vučićev ministar dobro zna šta je rekao u Skupštini, a to je mogao da čuje i svako ko je pratio prenos zasedanja. Ovo smo, prvenstveno, uradili zbog šireg auditorijuma, kako bismo pokazali na šta su sve spremni pripadnici režima kad ih uhvate u laži.
Pritom, Momirović je kazao i da smo kreirali lažni profil na Tviteru, pod korisničkim imenom Hari Malabadi, iako se prostim uvidom svako može uveriti da on postoji od 2012. godine.

Očito da se Momirović uplašio svog šefa sa Andrićevog venca, te u očekivanju pridika kako narušava odnose sa prijateljskom zemljom ovakvim rasističkim izjavama, napada naš portal.

Ipak, trebalo bi da to radi sa malo više stila i da se prethodno informiše kod svoje pres-službe šta mediji prenose od njegovih izjava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati