Beograd

Direktno.rs

12. 05. 2021. 16:05 3

Da li je ovo najgora rekonstrukcija ulice u istoriji Beograda?

Iako su radovi na rekonstrukciji ulica na potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdana počeli još 15. jula 2019. godine, verovali ili ne - još uvek nisu završeni. Trenutno se radi plato na raskrsnici Hilandarske, Palmotićeve, Dalmatinske i Džordža Vašingtona, a tek sledi faza uklanjanja uočenih nedostataka.

O apsurdnosti ove dvogodišnje rekonstrukcije, koja je trebalo da traje šest meseci, redovno izveštava i prorežimska "Politika", koja je organizovala anketu o tome koliko su građani koji tamo žive zadovoljni urađenim. Konsenzus je da nikome nije jasno šta se i zbog čega ovaj potez radi već 24 meseca, kada niti je saobraćajni profil unapređen niti je protočnost povećana.

Podsećamo naše čitaoce da je rekonstrukcija Bulevara Kralja Aleksandra, približne dužine i površine, završena za šest meseci 2010. godine, i to za manje novca, uz unapređenje profila i sađenje novih platana, a da od tada nije bilo potrebe za ozbiljnijim intervencijama na tom potezu.

Dužina poteza na Dorćolu je svega 2,9 kilometara, već sada košta preko 30 milina evra, a budući da će radovi po svemu sudeći ući i u treću godinu, predlažemo Goranu Vesiću da na otvaranje pozove predstavnike Ginisove knjige rekorda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati