Beograd

Direktno.rs

12. 05. 2021. 14:43 5

"Vesić nije odustao od gondole na Kalemegdanu"

Iako je pre nešto više od mesec dana projekat izgradnje Beogradske gondole okončan poništavanjem građevinske dozvole, čini se da su se gradski čelnici samo pritajili, a da su iza kulisa pripreme za njegovu realizaciju uveliko u toku.

- Prvi korak bio je obezbeđivanje finansijskih sredstava, pa je tako u Budžetu grada Beograda planiran trošak od 420 miliona za izgradnju Gondole u 2022. godini, a potom se pristupilo ‘eliminaciji’ nepodobnih stručnjaka. Sa funkcija u upravnom odboru Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture smenjeni su najglasniji protivnici izgradnje gondole, predsednik UO Vladimir Lojanica i član Vladimir Džamić - izjavio je Vladimir Popović, predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Novi Beograd.

Za predsednicu UO Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture imenovana je Marina Pavlović koja je u isto vreme i pomoćnica direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

U praksi to znači da je jedna ista osoba visoko pozicionirana i u prvostepenom i u drugostepenom organu, a ako znamo da žalba podneta Ministarstvu kulture na odluku Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture ne odlaže izvršenje odluke, potpuno je jasno šta možemo očekivati.

- Kako su i početni radovi krenuli bez građevinske dozvole, ne bi trebalo da začudi ako gradnja gondole ponovo započne uz ignorisanje svih propisa, logike i zdravog razuma. Demokratska stranka apeluje na nadležne institucije da počnu da rade svoj posao i da prekinu da uništavaju Beograd - da prekinu da bahato seku drveće, ruše objekte i čine nenadoknadivu i neispravljivu štetu našoj prestonici jer Beograđani neće mirno gledati kako im Goran Vesić i Srpska napredna stranka uništavaju grad - upozorio je Vladimir Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati