Beograd

[ Izvor: Blic ]

31. 03. 2021. 11:02 7

Beograđani i dalje u strahu zbog misterioznih oznaka

Misterija oko sitnih oznaka pored zvona kod ulaznih vrata u pojedine stanove u Bloku 45 na Novom Beogradu još nije rasvetljena, a Novobeograđani i dalje strahuju da su njihove stanove "tipovali" provalnici.

Stanari brojnih zgrada u ovom delu Novog Beograda uvideli su olovkom napisano slovo X ili izrezbareno, a pored nečijih zvona bilo je nekoliko brojki, pa ljudi sumnjaju da je to oznaka vremena kada oni nisu bili u svojim stanovima. Mnogi stanari su se požalili da su ih zvali i na fiksni broj telefona, a kada se oni jave veza se prekine. 

Neobičan slučaj je prijavljen i policiji, a stanari kažu da im ni MUP nije konkretno odgovorio o čemu je tačno reč i da li su njihovi stanovi zaista tipovani.

- U mojoj zgradi je 4 stana bilo označeno. Prijavili smo policiji, došla je patrola, obavila uviđaj i rekli su da do sada nisu imali situacije u kojima je to prethodilo obijanju stanova, a to smo svi pomislili. Uzeli su podatke svima, rekli su da će pojačati patrole u ovom kraju i to je to. Ono što je nas najviše zabrinulo je da su 3 od 4 stana sa bebama od najviše godinu i po dana - rekao je za "Blic" Đorđe Stojšić, stanovnik blokova.

Ipak, Novobeograđani nemaju za sada bolje objašnjenje za misteriozne oznake osim da se njihovi stanovi "tipuju" od strane provalnika. Naime, sumnja se da provalnici proveravaju kada stanari nisu u svojim domovima i koji bi bili "najlakša meta" te ih zato obeležavaju najčešće znakom "x" pored zvonceta.

- Najveći broj komšija sumnja da su simbolom "x" označeni stanovi koji se "tipuju" za obijanje. Nemamo definitivnu potvrdu. U pitanju je veći broj zgrada, po nekoliko stanova. Policija je obaveštena, od strane nekih komšija, uzete su izjave i zapisani podaci. Nisam sigurna da li se nešto dalje po tom pitanju radi - kaže S.J.

Kako ni stanari ovih zgrada nemaju konkretne odgovore šta znakovi pored njihovih ulaznih vrata tačno znače, nije isključeno ni da je u pitanju samo nečija neslana šala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati