Beograd

[ Izvor: Beta ]

08. 03. 2021. 15:29 2

Elektrane upozoravaju na lažne majstore

"Beogradske elektrane" saopštile su danas da su se pojavile osobe koje se lažno predstavljaju kao radnici tog javno komunalnog preduzeća. To preduzeće je objavilo i da ono nije delilo letke u kojima poziva na zamenu radijatora zbog njihovog lošeg kvaliteta i na osiguranje stanova, upozorivši građane da je to prevara.

Navedeno je da se tom preduzeću javljaju građani proveravajući informacije iz tih letka nađenih u poštanskim sandučićima ili zalepljenim na ulaznim vratima stambenih zgrada. S obzirom da „Beogradske elektrane“ nisu slale nikakve letke potrošačima, upozoravaju građane na „mogućnost prevare i lažnog predstavljanja“.

Dodaje se i da se neke osobe građanima lažno predstavljaju kao radnici tog preduzeća i od njih iznuđuju novac za navodnu popravku kvarova na kućnim grejnim instalacijama, kao i za zamenu radijatora, ventila i drugo.

- Apelujemo na korisnike da budu oprezni i da nikome ko se predstavlja kao zaposleni u ‘Beogradskim elektranama’ ne daju novac za navodne popravke, prepravke instalacija ili ugradnju opreme. Kako bismo sprečili dalje zloupotrebe ovog tipa, još jednom našim potrošačima skrećemo pažnju da mobilne ekipe Beogradskih elektrana na teren izlaze po prijavi reklamacije Dispečerskom centru i da ne uzimaju novac za intervencije - navedeno je u saopštenju.

Sobzirom da se bliži kraj grejne sezone i početak sezone renoviranja stanova, svaki korisnik „Beogradskih elektrana“ treba da zna da je za prepravljanje unutrašnjih instalacija neophodno podneti projekat Direkciji za snabdevanje toplotnom energijom koja prethodno izdaje tehničke uslove.

Tek po odobrenju, stanar može da prepravi instalacija kako je definisano projektom, jer u suprotnom, može doći do poremećaja u isporuci toplotne energije unutar zgrade. Za zamenu grejnog tela, svaki vlasnik stana obavezan je da ugradi radijator istog toplotnog kapaciteta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati