Beograd

V. T.

25. 02. 2021. 11:45 4

Spašavaju živote životinja, a njih izbacuju iz BIGZ-a

Povređene spasene životinje uskoro bi mogle da završe na ulici, jer je neprofitno udruženje građana koje se bavi spasavanjem životinja iz kritičnih situacija Animal Rescue Serbia primorano da napusti prostorije koje im je prethodna uprava zgrade BIGZ ustupila na korišćenje prethodnih 5 godina, zbog novog vlasnika.

- Kada spasimo neku životinju, bilo da je izvučemo iz bunara ili je mačka povređena na drvetu i kada je ona, bolesna, sa nekom povredom, prosto ne možemo da je ostavimo na ulici jer bi joj bila zagarantovana smrt. U BIGZ-u smo imali prostorije gde smo držali životinje dok se one ne oporave i dok se ne budu stvorili uslovi da ih vratimo na lokaciju sa koje smo je spasili ili dok ne udomimo životinju - objašnjava za Direktno volonterka ovog udruženja Sanja Radosavljević.

U njihovom rehabilitacionom centru trenutno se nalazi oko dvadeset mačaka i oko dvadeset ptica, koje ne mogu da se vrate u svoje stanište i potrebna im je dalja nega. 

- Ova situacija za našu organizaciju predstavlja jedan od najvećih problema, jer ćemo uskoro izgubiti odjednom sav kancelarijski i magacinski prostor, kao i prostor rehabilitacionog centra za povređene spasene životinje koje ne mogu na ulicu, dok traje njihov oporavak - navode iz Animal Rescue Serbia.

Udruženje prostorije koristi od samog osnivanja, a sada kad je BIGZ dobio novog vlasnika, iseljava sve zakupce prostorija u zgradi, jer se kompletan prostor renovira. Rok za iseljenje koji im je dat je mesec dana, a problema je mnogo i zato im je neophodna pomoć.

- Ono što nam je u ovom trenutku najhitnije je smeštaj za ptice i mačke, kao i magacinski prostor od minimum 50 m2 (idealno 100 m2), kako bismo smestili svu neophodnu opremu koju imamo. Veliki deo opreme koju posedujemo je kabast i zahteva dosta prostora. Takođe, potreban nam je i kancelarijski prostor, ali za razliku od rehabilitacionog centra i magacinskog prostora je manje prioritetan u ovom trenutku - apeluju iz udruženja.

Oni su, kako kažu, do sada uvek bili na raspolaganju građanima, vladinim i nevladinim organizacijama u zemlji kada je bilo potrebno spasavati životinje, te sada mole da sada da svi koji su u mogućnosti pokušaju da pomognu njima.

- Sva spasavanja koja radimo su besplatna i pomažemo društvu već pet godina unazad, sada je pomoć potrebna nama. Pomozite nam da obezbedimo prostor za rehabilitacioni centar životinja i magacinski prostor, to je ono najhitnije.

Iz udruženja pozivaju sve građane koji imaju raspoloživ prostor koji su spremni da im ustupe na korišćenje, da se jave na 0669528712 ili na info@animalrescueserbia.org

- Verovali ili ne, ali spasavanjem nas iz ove situacije pomoći ćete da se spase ugrožene životinje, jer ćete nam time omogućiti da neometano sprovodimo svoju misiju spasavanja životinja - zaključuju iz Animal Rescue.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati