Beograd

M. Z.

12. 01. 2021. 12:04 2

DSS: Gradska vlast da ne ruši Beograd

"Najavom gradske uprave i izmenama PDR za deo bloka između ulica admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Namanjine ulice, nastavlja se narušavanje starog arhitektonskog nasleđa Beograda izgradnjom novih poslovnih objekata na mestu zgrada koje moraju biti pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulture grada Beograd", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije.

U saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"GrO DSS Beograd je apsolutno protiv takve Gradske politike koja pokazuje potpunu odsutnost za očuvanje starog arhitektonskog nasleđa u Beogradu. Takođe se protivimo najavi urbanističkih promena na Kosančićevom vencu, gde se planira izgradnja 20 hiljada kvadrata javno-kulturnog komercijalnog sadržaja.

Ovakvim odlukama se polako, ali sigurno briše istorijsko arhitektonsko nasleđe i grad kao takav gubi sliku svoje kulture koje nikako ne smemo da se odereknem.

Sa druge strane, oglašavaju se raznorazni biznismeni koji su sebi dali za pravo da podsticanjem divlje gradnje u Beogradu urušavaju grad i učestvuju u legalizaciji divlje gradnje. Podsećamo građane da kada se promeni vlast u gradu Beogradu, GO DSS Beograd će insistirati na odgovornosti svih učesnika u kriminalnim radnjama koje se tiču divlje gradnje u našoj prestonici", zaključuje se u saopštenju beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati