Beograd

Direktno.rs

18. 11. 2020. 18:51 5

"Vesić se sveti Dorćolcima jer ne veruju SNS cirkusu"

Radovi na Dorćolu koji traju već godinu i po dana, ometajući saobraćaj i život građana ovog dela grada imaju samo jednu konstantu - stalno odlaganje rokova za završetak koji ogoljuje nesposobnost gradskih vlasti, ili pak osvetu jer u građanima ovog dela grada nemaju podršku. Poslednji u nizu skandala je oštećenje kabla javne rasvete, te je deo Dorćola u mraku. Bivši predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kaže da se aktuelna vlast, koja je ovu opštinu dobila zahvaljujući tome što se na izborima takmičila sama sa sobom, kvazirekonstrukcijama sveti stanovnicima ovog kraja koji nikada nisu i verovatno nikada neće ljubiti SNS skute.

Zamenik gradonačelnika Beograda je tako više puta pomerao rokove za završetak pomenutih radova, a pomerani su i radnici sa "mesta zločina". Tako nam je pre mesec dana jedna čitalac poslao fotografije iz Dušanove ulice snimljene u ponedeljak 19. oktobra u 9 časova na kojima se vidi kako izgleda osveta Gorana Vesića Starom gradu i centru Beograda, koji je na izborima prezreo Vučića i SNS, jer je poznato da je u glavnom gradu ukupno izašlo tek 35 odsto birača, a na Starom gradu samo 25 odsto. 

Bivši predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać kaže za Direktno.rs da se radi o kvazirekonstrukcijama koje se namerno izvode bez konsultovanja sa stručnjacima i građanima, kao i da se ova vlast sveti građanima kojima ne može da manipuliše.

- Govorio sam nebrojeno puta o probijenim rokovima za završetak radova na Starom gradu. Sve su to kvazirekonstrukcije koje su, gotovo sam siguran, uvek izvođene namerno bez konsultacija sa strukom i građanima koji tu žive. Ova vlast nastavlja da se sveti građanima Starog grada jer su im slabim izbornim odzivom na lažnim izborima pokazali da ne veruju u njihove loše cirkuske predstave - kaže Bastać.

On dodaje da su gradske vlasti ovim radovima dokazale da ne poštuju građane ovog dela grada, budući da su ih njima lišile bazičnih stvari za normalan život.

- Ko iole poštuje i ceni ljude koji žive na Starom gradu ne bi inicirao i predlagao radove zbog kojih će ljudi mesecima biti bez vode, struje, parking mesta, a deca u vrtićima ne bi ostajala bez obroka - dodaje.

On podseća na radove koji su se odvijali u proteklih nekoliko godina, kao i na ideje o drugim projektima koje se nisu realizovale.

- Setimo se samo maratonske i lopovske rekonstrukcije Trga republike, setimo se sulude ideje o izgradnji jarbola i gondole, setimo se ideje o uvođenju trolejbuskih trasa na Donji Dorćol, najduže rekonstukcije četiri raskrsnice dužine od tri kilometra - podseća Bastać.

Bastać napominje da je napisao veliki broj žalbi zajedno sa građanima, a da odgovor nikada nisu dobili.

- Ne zna se više broj žalbi koje sam zajedno sa građanima uputio gradskoj upravi, ali se oni nikada nisu udostojili da odgovore. Takav sistem mora pući - naglašava.

Bastać upoozorava da će aktuelna gradska vlast demolirati i poslednji simbol glavnog grada, zbog čega ona mora da ode već danas.

- Nemamo mi više vremena da čekamo kraj mandata gradske vlasti jer kao što su demolirali grad, tako će nakon što unište i poslednji simbol Beograda, demolirati i građane Beograda. Zato ovaj sistem mora da ode već danas - zaključuje Bastać.

Poslednji u nizu dokaza o odnosu vlasti prema stanovnicima jeste skandal kada je automobil upao u rupu, što dovoljno govori o bezbednosti građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati