Beograd

[ Izvor: Beta ]

29. 10. 2020. 09:21 0

"Zatvaranje vrtića u Beogradu za sada se ne razmatra "

U beogradskim vrtićima se poštuju sve preporučene mere za suzbijanje epidemije koronavirusa, osoblja ima dovoljno i za sada se ne razmatra njihovo zatvaranje, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je za televiziju Prva rekao da je od maja, kada su vrtići otvoreni nakon zatvaranja u martu zbog vanrednog stanja zbog epidemije, od 20.000 dece koja u vrtiće dolaze, na koronavirus bilo pozitivno devetoro dece.

Prema njegovim rečima, na korona virus je u isto vreme bilo pozitivno i 60 ljudi koji rade u beogradskim vrtićima, kao i nešto više od 150 roditelja.

- Od početka postupamo isključivo po merama Kriznog štaba, Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja. Svaki slučaj (zaraze koronavirusom) odmah prijavimo Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja. Do danas sve protiče na dobrom nivou, nijedan objekat nije zatvoren - kazao je Gak.

Dodao je da su u slučajevima prijave zaraze koronavirusom primenjivane sve propisane mere.

On je rekao da je zabrinjavajuće to što se od početka oktobra povećava broj slučajeva zaraze koronavirusom, kao i da je najveći broj od dosadašnjih devet slučajeva dece pozitivne na koronu, zabeležen u poslednje dve nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati