Beograd

[ Izvor: Beta ]

25. 10. 2020. 10:21 4

(FOTO) CLS otkrio aneks: Zašto je produžen ugovor sa Bus Plusom?

Centar za lokalnu samoupravu otkrio je aneks ugovora koji reguliše Bus Plus, koji do sada nije objavljen, kojim je Ugovor produžen do Nove godine, a nakon uvida u njega, zbog brojnih nejasnoća, CLS pita zamenika gradonačelnika Beograda zbog čega je ugovor produžen i na osnovu čijeg interesa.

CLS je upitao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i Sekretarijat za javni prevoz iz kog razloga je ugovor produžen za 102 dana iako gradski prevoz nije radio 48 dana, usled stanja izazvanog virusom kovid-19 iako su tokom tog perioda škole, ustanove i mnogi poslodavci ipak plaćali Bus Plus karte.


U aneksu koji je CLS dostavio medijima, piše da nakon isteka ugovora, konzorcijumu kompanija koje stoje iza Bus Plus-a "prestaje pravo i obaveza da nastave održavanje softvera, a naručilac (Gradska Uprava Beograda) zadržava pravo da korišćenje softvera prenese na treće lice".


Takođe su zatražili odgovore i na pitanja šta je bio interes Grada da se Ugovor produži i na čiju inicijativu je produžen, kolika je vrednost opreme i softvera za Bus Plus, i iz kog razloga se ukida obaveza konzorcijuma da održava softver posle isteka ugovora, a njihova taksativno navedena pitanja prenosimo u celosti.

1. Iz kog razloga je Ugovor produžen za 102 dana iako gradski prevoz nije radio 48 dana usled stanja izazvanog virusom Kovid - 19 i ako su tokom tog perioda škole, ustanove i mnogi poslodavci ipak plaćali Bus Plus karte?
2. Šta je bio interes Grada da se Ugovor produži i na čiju inicijativu je produžen?
3. Kolika je vrednost opreme i softvera za Bus Plus?
4. Iz kog razloga se ukida obaveza konzorcijuma da održava softver posle isteka ugovora?
5. Pošto istekne i aneks ugovora, da li će GSP ili Grad Beograd da preuzmu samostalnu naplatu karata, kao što je originalni ugovor predviđao?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati