Beograd

Direktno.rs

13. 10. 2020. 22:55 16

Huligani upali na izložbu Somborca (VIDEO)

Grupa mladića upala je večeras i izvršila vandalski napad na izložbi u Umetničkoj Galeriji Stara Kapetanija u Zemunu.

- Upravo je, uprkos prijavljenim pretnjama smrću, na minut od policije, grupa mladića upala i izvršila vandalski napad na izložbi, gde su bili dežurna umetnica i jedna osoba iz obezbeđenja. Pošto su prvi put zakasnili, MUP neka sada obezbedi lice mesta nadalje - napisao je na Tviteru karikaturista Marko Somborac.

U pitanju je, kako je Somborac naveo, grupa od 10 do 15 mlađih muškaraca sa maskama koji su nosili i crne fajerke sa kapuljačama. Uprkos prijavljenim pretnjama na društvenim mrežama i prijavi koja je podneta juče oko 19 časova zemunskoj policiji, napad se ipak odigrao. Radovi su pokidani, a bilo je i suzavca.

- Zar probleme da pravite opet predsedniku u izvestaju evropske komisije? A lepo je osetio da treba ministarstvo za ljudska prava i dijalog! Kancel kulturovali nas! - napisao je Somborac.

Radi se o izložbi "Momci" koje čine Goran Rajšić, Nikola Vitković, Andrej Vojković, Marko Somborac, Dalibor Novak. Ova izložba andergraund stripa izazvala je u javnosti buru negativnih reakcija zbog crteža "Kenjkavac" koji prikazuje bebu sa sekirom u glavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati