Beograd

Direktno.rs

06. 10. 2020. 07:20 12

Zašto preteći plakati Bajecu i kakve veze s tim ima Jelisaveta Vasilić

Kad su osvanuli preteći plakati liderima opozicije Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, u prvi mah je bilo nejasno zašto se na njima nalazi i lik doktora Andreja Bajeca, šefa Narodne stranke na Vračaru.

Odgovor je vrlo jasan, njegov otac Đorđe Bajec je zet Jelisavete Vasilić, članice Saveta za borbu protiv korupcije, koja ukazuje na moguće mutne radnje Andreja Vučića i Igora Brnabića.

Gospođa Vasilić proteklih dana je trn u oku vlasti, jer se drznula da pita za moguću korupciju i milionske poslove braće predsednika i premijerke Srbije!

Kako baš sad da se lokalni funkcioner, hirurg kao otac, nađe u ravni sa Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem, pa da on trpi iste uvrede i pretnje kao bivši gradonačelnik Beograda ili predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija?

Nije prvi put da, Andrej Bajec, inače hirurg, bude meta režimskih medija, to se dešavalo više puta tokom 2019. godine, ali sad je baš upečatljivo. I on, i Vuk Jeremić i Borislav Novaković u Novom Sadu, sve u nekoliko dana, svi iz Narodne stranke.  

Vratimo se suštini. Gospođa Jelisaveta hrabrim izjavama dobro je prodrmala vrh vlasti, koja, kako je ona rekla, osam godina ignoriše Savet za borbu protiv korupcije, izveštaje i pitanja koja im postavljaju. Ukazala je o mogućoj umešanosti Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra, u kupovinu najplodnije državne zemlje u Vojvodini.

Pogađate, nastao je haos.

Članica Saveta našla se na meti uvreda kada je govorila o sukobu interesa u slučaju javne nabavke na kojoj je posao dobila firma u čijem je menadžmentu Igor Brnabić. To je premijerku toliko pogodilo, da joj je Vasilić javno poručila da nema nameru da podnese ostavku, već da je ona smeni!

Vasilić je kritikovala i poslovanje Telekoma ukazujući na protivzakonite poslovne odluke, tražila je da se preispita celokupan rad Saveta nakon što je on istraživao pronevere u državnom preduzeću Železnice, koji pripada resoru ministarke saobraćaja i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

Pričala je ona najglasnije moguće da "nakon osam godina nijedan izveštaj tela EU koja se bave temom korupcije nije bio pozitivan, naprotiv, u svim dokumentima EU konstatuje se da je Srbija jedna od najkorumpiranijih zemalja u Evropi, sa čim se slaže i Savet".

Vlada Srbije bi verovatno da Savet za borbu protiv korupcije nestane, kao i ljudi koji su izvanredni u svom poslu.

Nekada Verica Barać, danas Jelisaveta Vasilić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati