Beograd

Direktno.rs

24. 09. 2020. 10:32 16

"Mujo, Haso, izvinite... Najgluplji čovek živi u Beogradu"

Leva obala Dunava limun i kivi, desna banane i mandarine, Dunav se soli kod Batajnice, u Savu se spustaju hobotnice i orade, umesto jelke kiti se mimoza,prostor za cunami pravi se na Novom Beogradu, duž nasipa. Mujo, Haso izvinite... Najgluplji čovek u istoriji ipak živi u Beogradu - napisao je reditelj i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević, kao komentar na zasađivanje palmi na Kalemegdanu u režiji zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Podsetimo, u Beogradu je na javnoj zelenoj površini, ispred Paviljona "Cvijete Zuzorić" na Kalemegdanu, zasađeno je šest stabala palmi "Trachycarpus fortunei", uvezenih iz Španije.

Prema navodima iz JKP "Zelenilo-Beograd", palme mogu da isdrže temperaturu -15 stepeni Celzijusa, a gradska uprava uzda se u blage zime koje neće prelaziti tu temperaturu.

Kovačević, inače veliki kritičar režima, ne propušta priliku da ukaže na anomalije koje se dešavaju u zemlji, kao i prestonici Srbije.

Pre nekoliko dana odlučio je da vrati nagradu "Zlatni beočug" za trajni doprinos kulturi, jer sebe ne vidi u rangu sa Vesićem koji je jedan od dobitnika ove prestižne nagrade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati