Beograd

Direktno.rs

11. 09. 2020. 10:29 12

SLUČAJ "BEOGRAĐANKA" U lancu poslova Brnabić i Malog pojavljuje se uvek JEDNO IME

Ko je čovek koji povezuje srpsku vlast i nejveću kompaniju na tržištu komercijalnih nekretnina u Srbiji? Marko Bastać, bivši poredsednik opštine Stari grad, na tviteru je izneo je niz zanimljivih detalja o prodaji Beograđanke i zgrade Beko, i ulasku Marere na tržište Srbije. Odnosnu genezu prodaje i bliskost Siniše Malog sa kupovinom simbola grada.

Veze između Igora Isailovića i Siniše Malog, piše Bastać, jeste da je Mali radio u Agenciji za privatizaciju. Jedan od poslova je prodaja Grand kafe čiji je zastupnik bio Igor Isailović. Isailović osniva svoju advokatsku kancelariju i od tada zastupa Sinišu Malog u svim poslovima.

- 2007. godine osnovana je firma Busby financial corporation u Beogradu na čijem čelu je Marija Mali, firmu registrovao u APR-u Igor Isailović.

- 2007.godine osnovana firma Alessio Investment Ltd, director Siniša Mali. Firmu registrovao Isailović. 2010.godine je firma ugašena... ugasio je Isailović.

- 2014. Mali postaje gradonačelnik, a Isailović preuzima poslovanje firmom Oil Consulting koja je u vlasništvu Siniše Malog. Oil Consulting posluje sa firmom Futura plus Caneta Subotića.

- Isailović obavio promenu vlasničke structure firme Incop – poslovi na koridoru 11 na braću Zvonko i Žarko Veselinović i kuma Milan Radoičić.

- Isailović posredovao na kupovini kompanije Novosti od strane Medija 026. Registrovao je firmu koja je kupila Večernje novosti.

- Vlasnik Srpskog telegrafa Lazar SImić radio je u advokatskoj kancelariji Igora Isailovića.

- Isailović je posredovao u kupovini televiziji Prva I O2.

- 2015.godine Isailović i Ana Brnabić su osnovali firmu Energy& Innovation.

- 2007.godine Lamda kupuje kompleks Beko za 56 miliona evra, ali ih u sudskom sporu stopira Vojska Republike Srbije. Lamda uspešno dobija spor nakon 7 godina. Od 2014 do 2017 godine se ništa ne dešava.

- 2017 godine su prodali su kompleks Kalemegdan Development-u, firmi Vladimira Gogoljeva, bliskog prijatelja Igora Isailovića. Igor Isailović je registrovao firmu Kalemegdan Development u ime Gogoljeva.

Tada novi projekat izgradnje K distrikta promoviše gradonačelnik Siniša Mali koji je tvrdio da su jedini investitori Holanđani, da bi se kasnije ispostavilo da je je umešana i firma AGNS Invest – firma Aleksandra Gajića koji je povezan sa najvišim rukovodstvom SNS-a.

Kalemegdan development kupoprodajnim ugovorom iz 2018. godine prodaje ovaj kompleks firmi NIABG Group doo, koja se kasnije preregistrovala u MPP Kalemegdan Business Center u vlasništvu Marera Properties-a

I menja direktora u Milanu Srećkov koja je na čelu svih ćerka firmi Marera Properties-a. Sve ćerke firme Marera Properties-a su registrovane na adresi K distrikta. Projekte ove firme promoviše čak i Vesić.

Isailović vrši razne promene u firmi Marera Properties i čak registruje firmu MPP New Project koja je kupila Beograđanku. 24.08.2020. godine izlazi oglas o prodaji dela Beograđanke. 25.08.2020. Igor Isailović predaje papire za registraciju firme MPP New Project.

Već sledećeg dana je otvorena firma pod ovim nazivom. Od 34.165 kvadrata poslovnog prostora firma MPP New Project sa osnivačkim kapitalom 100 dinara i stara dve nedelje je kupila 19.011 kvadrata Beograđanke na licitaciji za 16 miliona evra i 8 miliona investicije uz obavezu da zadrži trenutne zakupce.

Cena kirije sa postojećim zakupcima na godišnjem nivou je 2.250.000 evra.

Eto odgovora ko je Igor Isailović. Čovek kome svi veruju - završio je Bastać.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati