Beograd

[ Izvor: N1 ]

07. 09. 2020. 20:31 9

"DECU VAM NE DAMO" Protest zbog kineskih vakcina

Nekoliko stotina građana protestovalo je danas ispred Instituta za javno zdravlje „Batut“ u znak protesta protiv, kako kažu, najavljenog testiranja vakcina protiv koronavirusa.

Protest je usledio nakon što je u subotu novinska agencija Rojters prenela informaciju da je Srbija, zajedno sa Pakistanom i još dve zemlje, pristala da učestvuje u testiranju vakcine protiv koronavirusa koje je proizvela kineska kompanija CNBG.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ovu informaciju je, međutim, demantovao, rekavši da nisu ispunjeni uslovi da bi se takvo testiranje radilo u zemlji, kao i da će zvaničnici biti ti koji će izaći pred javnost ukoliko do tako nečega dođe.

Današnji protest je predvodila dr Jovana Stojković koja je okupljenima rekla da je ministar prosvete najavio će roditeljima biti oduzimana deca ukoliko ih ne budu vakcinisani, pa su stoga okupljeni nosili transparente "Decu vam ne damo".

Stojković inače povezuje vakcine sa milijarderom Bilom Gejtsom i tvrdi da ne postoje dokazi da su vakcine bezbedne i da mogu da izazovu ozbiljne neželjene reakcije. Ona se zalaže za pravo roditelja da biraju šta je najbolje za njihovu decu.

Okupljeni su i protiv najave da će deca koja budu imala simptome koronavirusa za vreme boravka u školi biti podvrgnuta testiranju bez saglasnosti roditelja.

Oko zgrade "Batuta" bilo je nekoliko pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, protest je protekao mirno, a retko ko od učesnika je nosio zaštitne maske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati