Beograd

Direktno.rs

14. 08. 2020. 07:59 19

"Uvozimo spomenik iz Rusije, jer su Vesić i ekipa nesposobni"

"Stefana Nemanju uvozimo iz Rusije. Ne, nije vic. Stvarno zamenik Vesić i njegova ekipa ovih dana iz Rusije dopremaju spomenik Stefanu Nemanji. U desetak kamiona u narednih nekoliko dana dovoziće se delovi spomenika rodonačelnika dinastije Nemanjić, u čije vreme su počele da se podižu prve vladarske zadužbine ovde kod nas", rekla je Mila Popović, članica Predsedništva Stranke slobode i pravde.

Kako je dodala, posebno je pogubno to što će na spomeniku raditi ruski radnici, umesto naših.

- U Beograd su već stigli radnici iz Rusije, koji će da postavljaju spomenik. Vesić i ekipa su angažovali radnike iz inostranstva da podižu spomenik Stefanu Nemanji, za čijeg života je nastao prvi autentični stil u srpskoj arhitekturi, takozvani Raški stil. Pre 850 godina ovde smo napravili Đurđeve stupove, a danas Vesić i njegova napredna ekipa nisu u stanju ni jedan spomenik da izliju. Toliko o napretku - naglasila je ona.

Vesiću i njegovima saradnicima je poručila da veličina spomenika Stefana Nemanje ne sme da bude izgovor za davanje posla ruskim radnicima.

- I da, samo nemojte o tome da je mnogo veliki spomenik i da su zato Rusi morali da ga prave. Zašto konkursom niste ograničili dimenzije? Zašto žiri nije uzeo u obzir dimenzije spomenika, o čijem radu najviše govori to što ga je još 2018. godine uz ocenu da je bilo u samom procesu odlučivanja dosta primera nesuvislosti i nestručnosti napustio naš ugledni skulptor, nedavno preminuli Miodrag Živković - zaključila je članica Predsedništva Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati