Beograd

Direktno.rs

12. 07. 2020. 22:54 3

DAN ŠESTI Pištaljkama i trubama protiv vlasti

Građani Srbije šesti dan u Beogradu, ali i gradovima širom Srbije su protestovali protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima, kome su rekli "Dosta" posle svih neistina, sakrivanja podataka, poniženja. I večeras su odlučili da dignu glas, pa su tako ispred Narodne skupštine protestovali, a na demonstracijama nije bilo nikakvih incidenata.

22.53 - Nakon toga nije bilo nikakvih trzavica, nešto pre 23 sata je veći deo ljudi napustio plato ispred Narodne skupštine, pa je protest okončan na miran i dostojanstven način.

22.29 - Ponovo je došlo do preskakanja ograde, kao što je bio slučaj nekih 45 minuta ranije, međutim tenzija je ponovo brzo splasla.

22.05 - Situacija je u potpunosti mirna, splasla je tenzija, pa se iz mase čuju zvižduci aktuelnom režimu, a korišćene su trube, pištaljke, vuvuzele...

21.49 - Došlo je do manjih tenzija ispred Skupštine Srbije. Nekoliko lica je preskočilo ogradu, došlo je do vrata Parlamenta, gde su ušli u raspravu sa policajcima u civilu. Međutim, nakon kraćeg, ali burnog razgovora situacija se smirila.

21.35 - Na protest je došao i lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, koji je i juče uzeo učešće u buntu protiv režima.

21.33 - Bes naroda se ne može kanalisati. Izašli su na ulicu, jasno poručuju da su nezadovoljni, a najviše su besni politikom Aleksandra Vučića, pa su ga "častili" dobro poznatom porukom: "Vučiću, pe**ru".

21.21 - Na protest je došao i bivši narodni poslanik Srđan Nogo, koji juče nije bio ispred Narodne skupštine jer je bio na saslušanju u Višem sudu u Beogradu.

21.17 - Jedan biciklista je blokirao saobraćaj na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša, sišao je sa bicikla i seo na sred raskrisnice, te je raširio transparent "Ćale, ovo je za tebe". Policija je zbog toga intervenisala, pa je mladića legitiminsala.

20.54 - Svi ispred Parlamenta pevaju pesme o Kosovu, koriste se pištaljke i trube, čime se iskazuje nezadovoljstvo režimom Aleksandra Vučića.

20.38 - U ovim trenucima situacija ispred doma Narodne skupštine je mirna, građani dolaze u sve većem broju. Trenutno je na stepenicama samo policija u civilu.

20.27 - Policija je zaustavila saobraćaj od Trga Nikole Pašića ka Bulevaru kralja Aleksandra, budući da se građani nalaze i na trotoaru. U ovim trenucima su konjička jedinica i desetine policajaca stacionirani u Kosovskoj ulici.

19.55 - Pisali smo već o podršci koju demonstranti dobijaju sa svih strana sveta. Na nogama su Berlin, Hamburg, Pariz, Stokholm, a uz narod su i srpski državljani u Njujorku, koji su najavili skup ispred sedišta Ujedinjenih nacija.

19.47 - Minulih dana su na protestima deblji kraj izvukli novinari i fotoreporteri, pa je za pet dana čak 21 pripadnik sedme sile povređen. Zbog toga su se građani Njujorka transparentom obratili predsedniku Srbije: "Vučiću, kome ćeš da vladaš bez naroda?"

19.45 - Sinoć je veći deo protesta protekao na miran način, ali je sve eskaliralo oko ponoći, kada je policija izletela iz zgrade Narodne skupštine, te je brutalno tukla mladiće i devojke. To nije prvi put da se tako nešto dešava, pa je policiji stigla poruka.

19.36 - I danas se, kao što je to bio slučaj prethodnih dana, protest održava i u Novom Sadu.

19.30 - Podrška narodu koji protestuje širom Srbije stiže sa svih strana, pa su tako uz građane naše zemlje stali i naši državljani iz Hamburga.

19.27 - Građani se polako skupljaju ispred doma Narodne skupštine, nešto više od pola sata pred početak protesta, koji je i ove večeri zakazan za 20 sati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati