Beograd

Direktno.rs

11. 07. 2020. 22:45 5

PROTESTI (5. DAN) Mirno, ponosno i dostojanstveno (FOTO I VIDEO)

Građani Beograda, ali i drugih gradova širom Srbije peti dan zaredom su protestovali protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima, digli su glas, probuđen je njihov slobodarski bunt i ne žele da stanu. Tome u prilog govori činjenica da su se okupljali i ove večeri kako bi rekli predsedniku Srbije DOSTA. Ove večeri su protesti održani bez ikakvih incidenata, te su se mirno, ponosno i dostojanstveno građani suprotstavili režimu.

22.45 - Protesti su završeni na miran i dostojanstven način, pošto večeras nije viđen nijedan incident ispred Skupštine Srbije.

22.15 - Nekoliko hiljada ljudi je ostalo na platou ispred Narodne skupštine, gde je zapaljeno nekoliko baklji, međutim situacija je i dalje mirna, nema nikakvih tenzija.22.07 - Pojedini građani Beograda se razilaze i krenuli su od Skupštine Srbije ka Trgu Nikole Pašića.

21.48 - Trenutno je u centru grada sve mirno, pa se građani zvižducima i pištaljakama suprotstavljaju Vučiću.

21.12 - Građani su poslali jasnu poruku: "Nećemo večeras nasilje". Trenutno je sve mirno, ispred Skupštine nema tenzije, a narod je rešen da se dostojanstvom i ponosno suprotstavi režimu.

20.59 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čašćavan porukama "Vučiću, kovide" u Berlinu i Parizu, dok ga je u Beogradu sačekala poruka slične sadržine "Vučiću, korono".

20.52 - Kao što je već bilo reči, jedan deo građana se uputio ka Brankovom mostu oko 20.30, gde će pokušati da blokira ovu saobraćajnicu.

20.51 - Među okupljenima na novom skupu nezadovoljnih građana su bili predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

20.50 - Na ovom petom protestu su građani zatražili smenu predsednika Srbije, pa su mu tako i skandirali "Vučiću, odlazi".

20.47 - Narod je ponovo, peto veče zaredom iskazao nezadovoljstvo politikom Aleksandra Vučića, pa su tako ispred Skupštine mogli da se začuju uzvici "Vučiću, pe**ru" i "Vučiću, lopove".

20.40 - Protesti se ove večeri održavaju i u Novom Sadu, gde su se demonstrantni uputili u protestnu šetnju, pa su blokirali policijsku stanicu, a zatim i Varadinski most.

20.39 - Na protestu je ispred Skupštine i ove večeri bio lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

20.24 - Demonstranti pozivaju okupljene da se krene na Brankov most. Međutim, manja grupa je otišla u tome smeru, dok je veći deo njih ostao ispred Parlamenta.

20.21 - Organizatori protesta su izneli niz zahteva za vlast. Među njima se ističe to da se umesto u brutalnost policije ulaže u zdravstvo, da se ukine komunalna policija, da se obelodane informacije od javnog značaja... 

20.19 - Ispred Parlamenta se organizuje i protest vernika.

20.13 - Građani su oko 20 sati krenuli da se okupljaju na platou ispred Narodne skupštine, a pojedinci su sedeli kod Pionirskog parka, čime su još jednom poslali poruku režimu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati