Beograd

[ Izvor: RTS ]

01. 07. 2020. 17:29 0

Osam godina nije vratila knjige, slučaj došao do izvršitelja

U februaru 2012. godine jedna Beograđanka je pozajmila pet knjiga iz Biblioteke grada Beograda. Pošto ih nije vratila na vreme, poslate su joj opomene, a slučaj je na kraju stigao čak i do izvršitelja.

- U februaru je uzela knjige, a u maju je poslata prva opomena. To je detaljna pismena opomena na koju se nije odazvala. U svim takvim slučajevima predmet šaljemo Javnom gradskom pravobranilaštvu jer su sve knjige vlasništvo građana Beograda, kupuju se parama građana Beograda i moraju da se vraćaju - kaže direktorka te biblioteke Jasmina Ninkov.

Ipak, ovaj slučaj i dalje nije rešen, ni nakon tri opomene i osam godina sudskog procesa. Jasmina Ninkov kaže da se žena koja je pozajmila knjige nije javila ni na jedan poziv suda.

Slučaj je, kaže, dospeo u medije kada je došlo do izvršenja.

- Ona se obratila medijima, a ne nama. Tek sada se nama obratila - rekla je Jasmina Ninkov ističući da su joj rekli da napiše molbu i obajasni zašto ne može da plati kaznu i da će rešenje biti pronađeno.

Građanima koji nisu vratili knjige na vreme, ili ne mogu da vrate dug poručuje da se prvo jave biblioteci, da ne čekaju da dođe do izvršitelja.

- Ona je knjige vratila, sve vreme su bile u njenom posedu - zaključila je Jasmina Ninkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati