Beograd

05. 06. 2020. 12:37 0

Odbačena krivična prijava u slučaju "Naš parkić"

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu koju je advokat investitora Dušan Delević podneo protiv predsednika UZUZ-a u slučaju "Naš parkić".

U samoj krivičnoj prijavi, kako kažu iz udruženja "Sačuvajmo naš parkić" i "Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti", nema nikakvih navoda i dokaza kojima bi se ukazalo na vršenje krivičnog dela protiv javnog reda i mira i krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti koje se Savu Manojloviću stavljaju na teret.

- "Organizovanje bunta", davanje izjava u medijima, neslaganja sa odlukama gradske vlasti, organizovanje protesta i performansa kako smo više puta isticali su sve Ustavom i zakonima dozvoljeni elementi korišćenja slobode okupljanja i slovode izražavanja - navodi se u saopštenju.

Sud je nedavno odbacio i tužbu za naknadu štete podnetu protiv dve zgrade zbog navodnog ometanja gradnje. Predstavnici investitora su podneli izuzetno veliki broj krivičnih prijava, tužbi koji iako nisu pravno utemeljeni imaju za cilj da zaplaše aktiviste i građane koji su učestvovali u mirnim protestima.

Uprkos tome u okviru inicijative Sačuvajmo naš parkić organizovali su zastupanje građana od strane advokata ili prikupljanje sredstava za njihovu odbranu.

- Ističemo da su aktivsti i građani bili uznemiravani, a da su dvojica stanara brutalno napadnuta i pretučena od strane batinaša. Očekujemo da tužilaštvo počne da rešava ovaj slučaj. Takođe i lažno prijavljivanje predstavlja krivično delo. Očekujemo i od predstavnika opštine i grada da se nađe rešenje za ovaj problem kako je i dogovoreno na sastanku sa predsednikom opštine Čukarica i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem - navode iz udruženja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati