Beograd

[ Izvor: Beta ]

18. 05. 2020. 16:09 0

Manje od 11 odsto upisane dece došlo u beogradske vrtiće

Prema rečima gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, u beogradske vrtiće danas je došlo 6.284 dece, što je rast u odnosu na dolaznost od prošle nedelje, ali i dalje tek manje od 11 odsto od ukupnog broja upisane dece.

Gak je naveo da "ovaj broj, u danu kada nije više potrebna potvrda poslodavca za dolazak u vrtić, govori o velikoj odgovornosti roditelja i svesti da je i dalje potreban veliki oprez u ponašanju, dokle god je virus korona aktivan", preneo je Beoinfo.

On je dodao da je protekle nedelje, kada su vrtići otvoreni posle skoro dvomesečne pauze zbog epidemije, sve proteklo bez problema, te da očekuje da i dalje bude tako.

- Vrtići su potpuno opremljeni zaštitnom opremom, zaposleni znaju kako treba da se ponašaju, a to znaju i roditelji koji moraju da dovedu decu. Imamo sve uslove za potpuno bezbedan boravak dece i rad zaposlenih -rekao je Gak.

On je istakao da se poštuju sve mere, da se beskontaktnim toplomerima koje vrtići imaju prvi put svoj deci meri temperatura na ulazu, dezinfikuju ruke, te da se uz ovako malu dolaznost sa decom radi bez ikakvih problema, uz distancu medju njima.

Gak je podsetio da od danas deca u vrtiće dolaze samo sa potvrdom pedijatra da su zdrava, odnosno više nije potrebna potvrda poslodavca da se roditelji vraćaju na radna mesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati