Beograd

M. R.

23. 04. 2020. 16:39 7

"Imamo Bus-plus, a izbacuju nas iz autobusa"

Kontrolori Bus plusa zajedno sa komunalnim policajcima izbacuju radnike iz gradskih autobusa, jedinim koji u vreme vanrednog stanja zbog koronavirusa saobraćaju beogradskim ulicama, jer nemaju markice i ne dozvoljavaju im da otkucaju Bus - plus karte na dopunu ili da je kupe kod vozača, saznaje Direktno.rs.

Našoj redakciji javila se pravnica jedne privatne firme iz Beograda u nadi da ćemo joj pomoći da reši problem sa kojim se firma, odnosno njeni radnici susreću ovih dana.  

- Naši radnici imaju Bus - plus karte za gradski prevoz na dopunu, međutim, u autobusima kojima se prevoze od stana do posla im ne dozvoljavaju da ih otkucaju, iako na njima imaju novca. Oni rade smenske poslove i ne treba im mesečna karta, dopune svoje kartice i kad su im potrebne otkucaju ih, jer se ne voze svakodnevno. Međutim, poslednjih dana imaju probleme, odnosno nije im dozvoljeno da ih otkucaju - kaže nam sagovornica (ime poznato redakciji).

Kako tvrdi, njihovi radnici sa sobom regularno nose nalog za rad, čak i svoje ugovore, međutim, ukoliko nemaju mesečnu kartu, ne mogu da koriste prevoz koji im je grad navodno obezbedio za vreme vanrednog stanja. 

- Kontrolori im kažu da ih ne zanimaju njihove Bus - plus karte na dopunu, ne dozvoljavaju im uopšte da ih očitaju, kao što u regularnim uslovima i rade. Jutros se desilo da su kod Sava centra iz autobusa izbacili 10 ljudi, među njima i našeg radnika, pa je neko od nas morao da ode po njega, kako bi ga odvezao na posao. Mi trenutno nemamo mogućnost da izvadimo mesečne karte za radnike, 23. je u mesecu. Pokušala sam da stupim u kontakt sa firmama GSP i Bus plus, međutim, oni me upućuju na Sekretarijat za saobraćaj - priča naša sagovornica, i dodaje da zahtev za mesečne karte za sve zaposlene nisu mogli da podnesu jer neki radnici dolaze automobilom, neki povremeno koriste prevoz, ali da mesečno regularno plaćaju radnicima iznos koji je namenjen za prevoz.

- Kada bismo i hteli da ih sada izvadimo, u vreme vanrednog stanja to je tehnički problem jer su one personalizovane, procedura je koju u ovom trenutku ne možemo da izvedemo. Ljudima je uskraćeno pravo na rad, što je nedopustivo - žali se naša sagovornica, koja ne zna kome u ovom trenutku da se obrati kako bi rešila problem, i kako bi radnici mogli da se iz svojih stambenih jedinica prevezu do posla, i obrnuto.

Odgovor šta da rade radnici koji iz bilo kojih razloga nemaju mesečnu kartu za gradski prevoz i zašto ne mogu da koriste Bus - plus kartice za prevoz na dopunu pokušali smo da dobijemo od GSP i Bus plusa, međutim, do objavljivanja ovog teksta nisu odgovarali. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati