Beograd

[ Izvor: Beta ]

03. 04. 2020. 08:02 0

"Zašto penzioneri izlaze u 4 ujutru kad je policijski čas celog dana?"

Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda pozivala je Vladu Srbije da starijima od 65 godina nedeljom omogući odlazak u nabavku u "humanije i primerenije vreme" nego između četiri i sedam sati ujutru, jer u prodavnicama ionako neće biti nikoga osim njih zbog opšte zabrane kretanja koja će važiti od subote u 13 sati do ponedeljka u pet ujutru, izjavio je šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

- Ako već policijski čas traje tokom čitavog dana u nedelju, zašto primoravati naše najstarije sugrađane da ustaju u četiri ujutru, umesto da nabavku obave u neko primerenije i humanije vreme - rekao je Jovanović, a navodi se u saopštenju odborničke grupe SzS.

Istakao je da dozvola odlaska u nabavku od četiri do sedam neće destimulisati penzionere, jer svakako moraju da odu u kupovinu.

- Aktuelni vremenski okvir je izgubio smisao, a neće destimulisati penzionere da izlaze, jer ljudi moraju da nabavljaju hranu, u bilo koje vreme koje mogu. Ovim im vlast samo bespotrebno otežava život - dodao je Jovanović.

On je istakao i da se obavezom da stariji odlaze u nabavku između četiri sata i sedam sati ujutru "nepotrebno maltretiraju i zaposleni u trgovinskim radnjama da ustaju nedeljom u cik zore, iako je taj propis potpuno izgubio smisao novim trajanjem policijskog časa".

- Apelujemo na Vladu Srbije da pokaže više osećaja, razumevanja, ali i elementarne logike u politici prema našim najstarijim sugrađanima - rekao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati