Beograd

[ Izvor: N1 ]

02. 04. 2020. 23:24 0

Simboli Beograda u znaku osoba sa autizmom

Most na Adi, Brankov i Savski most, palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji osvetljeni su plavom bojom povodom Svetskog dana osoba sa autizmom.

- Današnji dan je prilika da proširimo svest o autizmu, preduzmemo mere za sprečavanje diskriminacije i promovišemo inkluziju u društvo - napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu uz fotografije beogradskih simbola u plavoj boji.

On je kazao da u Srbiji nekoliko hiljada ljudi živi sa ovim sindromom.Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ranije danas je izjavio da će Vlada i resorno ministarstvo nastaviti da se zalažu za stvaranje modernog društva u kojem ne postoji nijedan oblik diskriminacije.Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da traži da se izrade i objave posebna uputstva za zaštitu prava osoba sa autizmom u slučaju da budu pozitivne na koronavirus i u slučaju da njihovi roditelji ili staratelji budu pozitivni na virus.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati