Beograd

M. Ž.

13. 03. 2020. 22:52 0

Opština Stari grad: Hrana i namirnice za najstarije

Predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde za Beograd i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da je ta opština zbog širenja koronavirusa odlučila da pomogne najstarijim sugrađanima u vidu dostave prehrambenih namirnica i sredstava za higijenu

Bastać je kazao da će sve dok traje nimalo bezazlena situacija prouzrokovana virusom Covid19, volonterski servis vršiti dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućne adrese, a u razgovoru za Direktno.rs, objasnio je kako će to izgledati.

- Mi iz opštine Stari grad smo u stalnom kontaktu sa građanima i čim se pojavila opasnost od koronavirusa razgovarali smo i na tu temu. Konsultovali smo i lekare i bilo nam je jasno da su naše najstarije komšije najugroženija kategorija stanovništva. U skladu sa tim stavili smo u funkciju volonterski servis, otvorili brojeve telefona na koje mogu da se jave građani - rekao je Bastać za Direktno.rs.

Funkcioner SSP-a rekao je da ovakva situacija ne predstavlja ništa novo i da opština Stari grad pomaže najstarijim sugrađanima i u redovnim okolnostima.

- Po dobijanju poziva odlazimo na adresu, uzimamo spisak za kupovinu i dostavljamo namirnice i lekove našim komšijama u najkraćem mogućem roku. Suština svega je da budemo servis građana u uslovima epidemije. Mi tako funkcionišemo i u redovnim situacijama. U vreme epidemije odgovornost je još veća, a naša jedina obaveza je da pomognemo svakom čoveku kome je pomoć potrebna. Zahvaljujem se svim volonterima koji su se prijavili - zaključio je Bastać.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati