Beograd

Direktno.rs

27. 02. 2020. 16:04 8

Podrži Vučića, naplati, pa uživaj!

Tragom izjave Petra Pece Popovića, muzičkog kritičara i pisca za "NIN", u kojoj kaže "vlast je pokupovala pisce, a ne knjige, slikare, a ne slike, glumce i reditelje, a ne predstave i filmove....", prisetili smo se i javnih ličnosti koje su podržale Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku, na beogradskim izborima marta 2018.

Broj estradnih zvezda i muzičara koji Vučiću "sviraju" pesmu podrške je pozamašan. Inspirativnim govorima i muzičkim ukusom sadašnjeg predsednika Srbije očigledno su zadivljeni sledeći muzičari, koji imaju sluha za njegovu politiku. Njihove "note" je podržao i Aleksandar Vučić.

Listu popunjavaju: harmonikaš Miroljub Aranđelović Kemiš, kao i njegova supruga - čuvena JUL-ovka Zorica Brunclik, zatim Aca Lukas i Željko Vasić, Leontina, Zoran Dašić iz grupe "Legende", Snežana Đurišić, Zoran Živanović - grupa "Zana", Dragan Kojić Keba, Jovan Kolundžija - magistar violine.

Potom su došla sve sama imena estrade: Mina Kostić, Vera Matović, Mari-Mari, Violeta - Viki Miljković, muzičar Đorđe David, Merima Njegomir, Cakana i, naravno, kao i uvek uz vlast Svetlana Ceca Ražnatović, "poštar" Željko Samardžić, dirigent Dejan Savić, Aleksandar Stanimirović - Amadeus bend, Milan Topalović Topalko, tekstopisac Marina Tucaković, Aleksandar Cvetković - Tropiko bend, Srđan Čolić (grupa Mobi Dik), Ilda Šaulić, Mira Škorić...

A i Bora Čorba je pevao na velikom mitingu SNS 21. aprila 2019. ispred Narodne skupštine. 

Vučić nije zaboravio ni podršku folkerke Nade Topčagić, kojoj su on i zamenik gradonačelnika Goran Vesić pomogli da se reši duga od 100.000 evra.

Premda bi trebalo da važe za jedne od glavnih slobodnomislećih ljudi, iako su oni ti koji bi u vremenima krize morali prvi da stanu u odbranu istog, kod nekih od njih se Šekspir očigledno "nije primio", a još manje Nušić i Kovačević. Među glumcima koji su podržali listu, pored Laze Ristovskog, Gorana Sultanovića, Branka Kockice i Svetislava Buleta Goncića, jesu i Tihomir Arsić, Predrag Vuković Peđolino, Lidija Vukićević, Radmila Živković, Rastko Janković, Dejan Lutkić, Slobodan Ćustić...

Zauzvrat, neki su dobili funkcije i blagodeti, poput Buleta Goncića, dok su drugi, koje predvodi Laza Ristovski dobili iz budžeta novac za projekte. Iako je Lane Gutović na ovu temu rekao "pa, ko bi to kupio", stvarnost kaže da ipak ima onih koji bi. Što bi Peca Popović rekao - kupljeni su.  

Listu su podržali i akademik Svetomir Arsić Basara, modni kreator Saša Vidić, baletski umetnik Konstantin Kostjukov, dr Nada Macura, modne kreatorke Suzana Perić i Verica Rakočević, reditelj Jug Radivojević, dirigent Dejan Savić... kao i voditelji Ognjen Amidžić i Nina Mudrinić.

Ni svet sporta nije ostao bez svojih predstavnika na ovoj listi. Iako je većina od njih finansijski nezavisna, sa velikim (inostranim) karijerama čudi da su Vučiću "bacili kosku", sportskim rečnikom. Neki od njih su, kao bivši selektor Mladen Krstajić izjavili da im je Vučić uzor, potom se Nenad Lalatović u nekoliko navrata javno divio predsedniku Srbije, a da sve bude idilično pobrinuo se i Neško Milovanović, poverenik SNS-a za Lučane, a svi oni su zauzvrat dobili funkcije selektora u Fudbalskom savezu Srbije.    

Iako se često hvali kako ulaže novac u srpski sport, što donekle i jeste istina, predsednik Srbije ipak daje državne pare svih nas, poreskih obveznika. Neki su, pre njega, iz bivše vlasti, takođe davali veliki novac za naše poznate sportiste, Saveze, klubove i pomagali karijere, ali za razliku od Vučića, iz svog džepa.

A evo i onih koji su podržali lidera SNS u svemu što se danas dešava: fudbaleri Nemanja Matić, Bane Ivanović, Vujadin Savić, Ivica Kralj, Nenad Jestrović, Ognjen Koroman, Nikola Lazetić, Vladan Lukić, Đorđe Pantić, Ivan i Luka Adžić, automobilista Dušan Borković, košarkaši Muta Nikolić, Bobi Marjanović, Milan Gurović, Goran Grbović, Nebojša Ilić, Nikola Peković, bokser Nenad Borovčanin, teniser Ilija Bozoljac, odbojkaš Slobodan Boškan, rukometaš Veselin Vujović, Sara Damnjanović - tekvondo, Danilo Ikodinović, Denis Šefik i Viktor Jelenić - bivši vaterpolista, Jelena Janković - teniserka, odbojkašica Jelena Nikolić, Zoran Gajić, Željko Tanasković, rvač Davor Štefanek, legendarni Vladimir Petrović Pižon, rukometaši Nenad Perunučić, Momir Rnić, Predrag Peruničić, bacač kugle Asmir Kolašinac, Zvezdan Terzić - generalni direktor FK Crvena zvezda, čuveni Dragan Džajić, kao i sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela. Na listi su i sportski komentatori Petar Denda i Zvonko Mihajlovski, automobilista Andrej Kulundžić...

Neki od njih su dobili i "zahvalnice", tako je Goran Grbović postao direktor "Štark arene", Viktor Jelenić predsednik Vaterpolo saveza, Nenad Borovčanin Bokserskog saveza, Borković  je postao narodni poslanik  na izbornoj listi SNS-a, dok je Jelena Nikolić postala novi potpredsednik Odbojkaškog saveza, a Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati