Fudbal

I. V.

14. 11. 2020. 13:33 12

TUŽNO Pohvališ Vučića i postaneš selektor Srbije!

Na klupu ih dovedu hvalospevi o vlasti, ne traju ni dve utakmice, već ih odmah menjaju. I tako ukrug... A najveći gubitnik je reprezentativni fudbal.

Izgleda da je postalo u fudbalskoj Srbiji moderno i aktuelno: Pohvališ predsednika države i dobiješ funkciju selektora! Nenad Lalatović, Mladen Krstajić, Neško Milovanović... I za sve njih je zajedničko - rezultatski neuspeh.- Vučić je moj idol, voleo bih da ostane na vlasti još 100 godina - izjavio je Lalatović u januaru 2017.

Dva meseca kasnije, izabran je za selektora mlade reprezentacije. I na Evropskom prvenstvu u Poljskoj juna 2017. doživeo je krah, iako je najavljivao polufinale.

- Vučić je moj uzor. Želim da budem kao on - uzvikivao je za medije Mladen Krstajić, tada pomoćni trener selektora A reprezentacije.
Posle idolopoklonstva stigla je i nagrada Fudbalskog saveza. Ničim izazvan, početnik u poslu, seo je ne selektorsku klupu bez iskustva i trenerske licence, naravno, i zamenio Slavoljuba Muslina, koji je odveo "orlove" na Svetsko prvenstvo. I doživeo je krah u Rusiji, ali i u narednim kvalifikacijama za Evropski šampionat. A pamtićemo ga, osim po političkim izjavama, i po petici primljenoj u Ukrajini.

I otišao je...

Najdrastičniji primer politike u srpskom fudbalu jeste Neško Milovanović. Dugogodišnji trener Superligaša Mladosti iz Lučana je istovremeno bio i poverenik Srpske napredne stranke u dragačevskom kraju. To ga je i preporučilo za selektorsku klupu mlade reprezentacije. Automatski i daje ostavku na političku funkciju, ali, ne lezi vraže, posle dve utakmice gde je, naravno, poražen i odigrao nerešeno, odmah je i spakovan u kofer. 
I posle se pitamo gde nam ide fudbal i zašto (nam) je reprezentacija tu gde jeste. U trećoj svetskoj fudbalskoj ligi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati