Beograd

Predrag Đukanović

22. 02. 2020. 18:41 0

"Samo istinom možemo do slobode!"

Građani su se i večeras okupili ispred Platoa kod Filozofskog fakulteta, odakle će šetnjom ići preko Terazija, Prizrenske, Zelenog venca, Kralja Milana do RIK-a.

Lazar Ašanin, student Pravnog fakulteta iz Kragujevca i organizator protesta u Kragujevcu obratio se okupljenim građanima, a onda najavio uzbunjivača iz Niša, Aleksandra Todorovskog.

- Politički sistemi, predmet u drugoj godini. Shvatio sam da je lako naučiti Političke sisteme, Krivično pravo... Ali, najvažnije je ono što se uči ovde, van fakulteta. Ovde se uče stvari od životnog značaja. Ovde su profesori mali ljudi koji su na velikim delima pokazali velika dela - Aleksandar Obradović, Marija Lukić... To su svetla na kraju tunela. Iz dana u dan je to svetlo sve jače i jačaće dok nas ne osvetli. Sa nama večeras Aleksandar Todorovski - rekao je Ašanin.

Uzbunjivač iz Niša Aleksandar Todorovski, koji je prijavio nadležnim organima više prekršaja i krivičnih dela koje je primetio u Komunalnoj miliciji u Nišu, a između ostalih i neupisivanje dolazaka i odlazaka sa posla načelnika Milana Đorđevića rekao je da je njegova borba počela daleko pre uzbunjivanja. 

- Godinama sam govorio o zloupotrebi vozila. Kap koja je prelila čašu su građani Niša. Nisam mogao da ćutim i da se pravim da se ništa ne dešava. Da radim i primam platu kao da je sve u redu, a ništa nije u redu. Stao sam na stranu građana Niša čije podatke zloupotrebljavaju, a dokaze spaljuju. Obraćao sam se povereniku i institucijama. Niko nije odgovarao. Svi su stali u zaštitu režima. Prvo su krenule bezbedonosne provere, pa zabrana dolaska na posao, sve mimo zakona. Čovek iz Beograda je ostao bez posla. I Aleksandar Obradović je prošao golgotu. I svi mi. Ali mi pored porodice i dece imamo čast. Čast je danas biti uzbunjivač i stati na stranu ucenjenih građana. Doći će vreme kada će tužilaštvo da progovori. Ne možda ovo, možda neko novo nezavisno. Neće biti "malo sam krao". Ma, ili si krao ili nisi. Pozivam i druge ljude da se ohrabre i kažu ko krade, a ko tera ljude da glasaju za SNS. Kakvi budemo danas bićemo doveka! Istinom do slobode - poručio je građanima uzbunjivač.

Kolona građana na Terazijama je zastala gde je uživo mlada Jovana Popović otpevala pesmu "Bagra", koja je na neki način obeležila proteste i borbu protiv ove vlasti.

U ulicu Kraljice Natalije građani su ušli mirno i u tišini.

- Ulazimo u ulicu u kojoj se rađaju naša deca, mi brinemo o svoj našoj deci. Molim vas da prođemo u tišini, pa ćemo pokušati da im obezbedimo bolju državu dok odrastu - poručuli su građani.

Ispred Republičke izborne komisije građani su zastali, a onda su organizatori protesta poručili da će bojkotovati "njihove pokušaje da opet prigrabe vlast".

- Možete da glasate za teme koje da budu na protestima i govornike. Za to glasajte. I odavde pružamo podršku i Dobrici Veselinoviću iz "Ne davimo Beograd" - rekli su organizatori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati